Nyt

I skrivende stund sender TV2 News live fra Adelgade i København, efter en bombetrussel mod reklamebureauet ‘& Co.’ Bombetrusler er meget udanske, og må komme udefra. Måske med et SAS-fly. Herunder tre første klasses-radikalisatorer.

I 30 år har udlændingepolitikken været styrende for dansk politik, men når der kommer en shitstorm mod et firma der håner nationalsindede danskere, så er det dirigeret af fremmede magter. Fra ‘The Land formerly known as Sweden’, hvor Aftonbladet med hjælp af værktøjet ‘Hoaxly’ ender i Rusland. Lidt som ‘Linkfluence’-værktøjet som i 2011 gjorde mig til en del af ‘Breiviks spider web of hate’.

“Med hjälp av verktyget Hoaxy kartlade han hur ordet ‘SAS’ spreds på Twitter under kvällen. Vid midnatt var ökningen explosionsartad. Det gäller även förekomsten av hashtaggen #BoycottSAS, som kritiker till bolaget lanserade. En graf visar att ett fåtal konton, särskilt ‘Yggdrasilsnorna’ och ‘Wayotworld’, var centrala i drevet.

– Det finns en rad internationella nätverk som är tätt sammanlänkade. När något börjar få spridning där så kan det gå snabbt.

… Tidigt på onsdagsmorgonen rapporterade den ryska propagandasajten Sputnik om reklamfilmen. …

Mathias Cederholm uppmanar till eftertanke bakom tangenterna.

– Ett allmänt råd är att vara försiktig med vad man delar. Lite källkritik är alltid bra.

ANNONSE