Kopierede/fra hoften

 

Odds for Trump-genvalg er i frit fald i disse uger, og som Steffen Larsen skriver på Facebook, så går tingene Trumps vej. Mexico har ‘fuld kontrol på deres side af grænsen’, og indirekte betaler de for Trumps mur. Økonomien går fremragende. Arbejdsløsheden historisk lav.

Donald Trump har ingen modkandidat, men det er stadig muligt at stemme på ham ved primærvalgene. I nøglestaten New Hampshire fik han 118.774 stemmer, langt flere end andre siddende præsidenter før anden periode. Barack Obama fik blot 49.080 stemmer tilbage i 2012, og blev som bekendt genvalgt. Udenfor den talende klasse går det ret godt for Trump.

Så er det selvfølgelig også Trumps hemmelige våben, som Nancy Pelosi illustrerede forleden. Demokraterne er hårdt ramt af anti-Trumpisme, så kandidathavet er en stribe nulbon’er eller en 78-årig revolutionær socialist. Professor Peter Kurrild-Klitgaard kommenterer på Facebook.

ANNONSE

“… altimens danske medier svælger i Bernie Sanders’ ’sejr’: Det går faktisk ikke rigtigt godt for ham. I Iowa blev hans stemmeandel halveret i.f.t. 2016, og Buttigieg vandt flest delegerede. I New Hampshire gik Sanders fra 60% i 2016 til nu 26%–og vandt samme antal delegerede som Buttigieg, der dermed fører (med 1).

Dét viser tydeligt, at Sanders i 2016 primært klarede sig godt, fordi Hillary Clinton var så upopulær: Han var ‘ikke-Hillary’. Den fordel har han ikke denne gang. Der vil ‘electability’ (i.f.t. at kunne slå Trump) i sidste ende veje tungt hos mere pragmatiske Demokrater.

Den traditionelle Demokratiske mainstream er presset fra venstre og har samtidigt spredt deres stemmer (Biden, Buttigieg, Klobuchar og nationalt også Bloomberg). Men når de først koagulerer om én (ikke-Hillary-)kandidat og ruller kanonerne ud, bliver det svært for Sanders, der ideologisk ligger langt fra den amerikanske medianvælger.

Mange glemmer også let, at Sanders faktisk ikke er spor populær blandt Demokratisk politikere. Han er jo ikke engang selv valgt som Demokrat. Derfor er der p.t. kun en senator (fra Sanders’ egen hjemstat) og syv reps., der har anbefalet ham–og nul guvernører. …”

ANNONSE