Nyt

På Råslättsskolan, en skole i Jönköping kommune med rundt regnet 450 elever, har en dreng knivstukket to medelever i skolegården onsdag morgen.

– Det är en minderårig pojke under 15 år, sier Thomas Agnevik, pressetalsmann for det lokale politiet. Det är relativt ytliga sårskador, legger han til. Også rektor forsikrer om at skadene er overfladiske.

– De har fået mindre skader, siger skolens rektor om elevernes skader.

Tre ambulancer ankom til skolen og de sårede blev kørt til sygehuset. Politiet har snakket med vidner og identificerede hurtigt gerningspersonen. Motivet for knivstikkeriet er fortsat ukendt.

– De första poliserna som kommer till skolan träffar på vittnen som ändå har misstankar om vem det kan röra sig om. De hjälper polisen så att vi direkt när vi kommer dit kan genomföra en husrannsakan för att söka efter en misstänkt person. Och i den här lokalen, eller om det är en bostad, jag vet inte, där träffar vi på en person som vi misstänker har gjort det här.

– Jag vet att både lärare och elever är på sjukhus. Dels med hjälp av ambulans och dels på annat sätt. Dock ingen uppgift om att någon lärare ska vara skadad. I nuläget har jag uppgift om två skadade elever, såvitt jag känner til, siger pressetalsmand Agnevik.

Politiet oplyser, at de har situationen under kontrol. «Der er ingen risiko for at flere personer skal skades», skriver politiet på sin hjemmeside.

Mange skræmte forældre kom til skolen. En af dem var Karim Alaloush som har to døtre på skolen.

– De ringde från skolan och jag kom direkt hit. Min fru grät, det här är hemskt, fortalte han til Aftonbladet. – Barnen är inte skadade men vi har inte fått gå in till dem. Vi har aldrig upplevt något så här hemskt i Sverige, det känns som Syrien igen.

Fra Jönköping kommunes netside:

Råslättsskolan ligger i ett trevligt bostadsområde med många aktiviteter runt om i området. Här går ca 450 barn/elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har också fritidshem kopplade till varje klass. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk, skolan har också förberedelseklass för nyanlända elever i åk 3-6.

Expressen  Aftonbladet

ANNONSE

Mest læst