Kopierede/fra hoften

               Happening mod burkaforbud med Krogerup Højskole-kursister under Folkemødet 2018

Uwe Max Jensen arbejder i døgndrift på at bekæmpe etablissementet, og forleden bragte han dokumentation for at Krogerup Højskole flere gange har haft niqablædte foredragsholdere. Angiveligt sharia-aktivister fra ‘Kvinder i dialog’. I den forbindelse var højskoleforstander Rasmus Meyer gæst i Shitstorm på P1, hvor han forklarede, at han havde inviteret kvinderne, for at høre deres argumentation imod niqabforbuddet.

Senere i interviewet fortæller han dog, at det var nyt for ham pludselig at blive en del af debatten om islam og integration, men hvis debat ikke var udgangspunktet, så må det jo være agitation. Imod folketingets flertal, eller for islamisk-kulturelle normer. Flere detaljer om den venstreorienterede højskole hos Document.dk.

Rasmus Meyer, Krogerup Højskole:

Udgangspunktet er at vi gerne vil mødes med den mennesker som politikken handler om, oftest, så snakker vi om de mennesker politikken handler om, men ikke med de mennesker, de forskellige politiske initiativer handler om. Hele tanken var, at nu var der kommet det her maskeringsforbud, som jo i praksis er et burka- eller niqabforbud. Og i stedet for bare at snakke om det, så snakke med nogle afde kvinder der er berørte af det.

og så kunne jeg mandag ligesom se på Facebook, at der var opstået en mærkelig opmærksomhed omkring det her, da der var nogen der havde fundet et billede af, at der var en niqabklædt kvinde på skolen. Og så begyndte et ligesom at rulle, og så ringede Radio4 og spurgte om jeg ville tage en debat med Uwe Max, eller på baggrund af det oplæg. … Og så sagde jeg: Det vil jeg faktisk ikke. Fordi jeg synes, at det er så outreret, det der foregår i det der miljø. Og så tænkte jeg, at det ligesom lukkede der…

… der sker jo det når man snakker sammen, at man får en forståelse for hinanden. Det er jo styrken for samtale og dialog, det er jo at man på en eller anden måde hver gang man snakker sammen, selv mennesker man ikke tror man har noget til fælles med, så går det op for en at der er et menneske inde bag niqb’en eller bag voldsdommen eller et eller andet andet. Det er jo styrken ved samtalen…

“For det første var kvinderne ikke inviteret hertil for at diskutere islam, men derimod frihedsrettigheder i lyset af burkaforbuddet. Og for det andet, og væsentligere, så vil jeg hellere præsentere eleverne for et synspunkt for meget end et for lidt. Det er en sygdom i tiden – som trives på tværs af det politiske spektrum – at man vil forbyde og censurere synspunkter, man er uenig i. Udgangspunktet her er det modsatte, de synspunkter, man har sværest ved at begribe, må man gøre sig mest umage med at forstå. Derpå kan man tage en demokratisk drøftelse.”(Rasmus Meyer, 21. januar 2020)

ANNONSE