Nyt

Mette Gramstrup og Naveed Baig i ‘Kristkirken på Enghave Plads’, 17. december 2019

Skolerne årlige julegudstjeneste er flere steder erstattet af en ‘juleafslutning’, og den omtalte gudstjeneste der fandt sted i Kristkirken på Enghave Plads kaldes for ‘Christmas gathering’. ‘Julesammenkomst’ omtalt hos Kristeligt Dagblad – Præst og imam holdt juleafslutning sammen: ‘Der er mange ligheder’ (kræver login).

“Sognepræsten Mette Gramstrup byder børnene velkommen.’Så laver vi den bedste juleafslutning i hele verden, ikke også? Fordi i dag er vi nemlig to. Vi er nemlig mig, og så er der Naveed,’ siger hun.

Det er ganske rigtigt ikke en helt almindelig juleafslutning, for ud over Mette Gramstrup er imam Naveed Baig også til stede i dag. De skal fortælle eleverne om, hvordan Jesus kom til verden, som historien udspiller sig i henholdsvis kristen og muslimsk kontekst. …

‘Det er vigtigt, at vi møder hinanden med respekt, når vi har religiøse fejringer,’ siger han og fortæller om, hvad Koranen siger om Jesu fødsel.

Gud har en plan med Jesus. Han blev født af Jomfru Maria. Han var en ren mand, han er en profet i islam,’ siger han blandt andet og slutter:

Så I kan se, at der er mange ligheder. Det er den samme person, vi taler om. Han er en profet, han er elsket af Gud, og det er ham, som i Koranen hyldes som en budbringer for Gud,’ slutter han.Herefter spørger præsten, om han vil være med til at bede, og de taler om, hvad de fælles kan bede for.”

ANNONSE