Kopierede/fra hoften

Der er bekvemt at placere sig i midten, men det er heller ikke en nem opgave at dele sol og vind lige. Ekskluderende retorik fra Martin Henriksen eller Mette Thiessen matcher ikke islamiske miljøer, og slet ikke det der kommer fra Koran-tro imamer. Radio4-værten Nima Zamani fremhæver Sherin Khankan og Naveed Baig, så lad os se lidt på dem. Begge er tidligere medlemmer af Minhaj-ul-Quran, organisationen stiftet af Muhammad Tahir-ul-Qadri, der stod bag islamiseringen af Pakistan i 80’erne. Minhaj-ul-Quran betyder ‘Koranens vej’.

Khankan meldte sig ud af De Radikale, da de krævede at hun undsagde sharia (‘Vej’ Islams vej, inkl. strafferet), hvad hun mente gjorde det umuligt for hende at være troende muslim. Baigs generalieblad inkluderer en video fra 1994, hvor han som Minhaj-aktivist opridsede den forrige tale, hvis ord han tydeligvis bifaldt.

“Hvis han (en muslim, red.) ikke beder om tilgivelse eller lærer af sine fejl, har man ret til (pligt til) at dræbe ham…”

Dødsstraf for ‘ulydighed’ eller frafald er ikke noget Minhaj-ul-Quran har fundet på. Det er der bred enighed om indenfor Islams fire store retsskoler. Der er finere nuancer, men de enige om dødsstraf. Da Ekstra Bladet i 2006spurgte imam Baig om han stadig mente, at der skulle være dødsstraf for ‘ulydighed’, sluttede de: “Naveed Baig nægter at oplyse, om han stadig mener, at ulydige muslimer skal dræbes.” Intet svar, er også et svar.

ANNONSE

Det handler således ikke om at ‘drikke bajere’ eller ’spise pølser’, som juristen Zamani underholder sine mange følgere med. Det handler om at imamerne ikke vil tage afstand fra shariaens strafferetslige dele (hudud-straffe:(amputation, stening etc.), eller at de ikke anerkender religionsfrihed – retten til at være en dårlig muslim, retten til at frafalde Islam. Nima ved bedre, men uden konstante angreb på højrefløjen, risikerer at han at blive set som DF-light. Så hellere forsvare islamisters ordrige luftkasteller.

Nima Zamani kommenterer Lars Aslan på Facebook, 2. august 2020)

“Nima, for resten: jeg havde en hel del respekt for din kunnen, men dit forsvar af en imam, der opfordrede til drab på frafaldne muslimer, overraskede mig virkeligt. Jeg troede, at du var mere skarpsindig. … Vidste du godt at den omtalte imam for resten ingen skrupler havde med at skrive en kronik sammen med islam-konvertitten, Kasper Mathiesen, der har hyldet Osama Bin Laden før?…” (Maradona Hermes Isho, historiker)

ANNONSE

Mest læst