Kopierede/fra hoften

Eva Gregersen skriver om imam Naveed Baig på sin Facebookprofil:

Naveed Baig har i årtier været kendt i den danske offentlighed som en moderat repræsentant for islam, men for et par uger siden valgte han pludselig at omfavne den salafistiske Grimhøj-moské, der er berygtet for sin støtte til Islamisk Stat. Det skridt kom som et chok og en skuffelse for folk, der har haft tillid til Baig som en muslimsk allieret i kampen mod radikal islam.

I dagens Berlingske fylder min analyse af Baigs ageren en hel side. Jeg redegør for hans generelle virke som en urepræsentativ imam, der giver offentligheden et skævvredet billede af, hvilke ideologiske kræfter vi reelt er oppe imod, og derpå beskriver jeg, hvordan Baig er gået ind i Grimhøj-moskeen med rosenrøde skyklapper på og har ladet sig fylde med løgn i sin iver efter at tænke det bedste om selv de værste muslimer.

Jeg konkluderer:

“Episoden udstiller Baig som en uansvarlig fantast, der lukker øjnene for ubehagelige kendsgerninger om sine trosfæller. Han lever i en drømmeverden, hvor samfundsfjender er sandhedsvidner, og hvor modsætningerne mellem en islamisk stat og et liberalt demokrati er ubetydelige detaljer, man ikke behøver hænge sig i.

ANNONSE

Derfor bør Baig ikke nyde offentlighedens tillid som en personlig garant for islams harmløshed. Han fortjener tværtimod misbilligelse for sin manglende kritiske sans og for velvilligt at fungere som nyttig idiot for antidemokratiske kræfter.””

 

Naveed Baig mødtes med Oussama El-Saadi i Grimhøjmoskeen i Aarhus. Grimhøjmoskeen er kendt som stedet, man skulle opsøge, hvis man ville til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

 

 

ANNONSE