LEDER

Det liberale demokrati kan godt finde på at destruere sig selv, indefra. Det er i god gang. Retorik har altid været et effektivt middel. Når tidligere integrationsminister Birthe Horn Rønbech uimodsagt får hævde at de værste hadprædikanter findes i hendes eget parti, har det en effekt på det politiske ordskifte som går langt ud over vanlig politisk debat.

»Man kan af og til godt spørge sig selv, om ikke de største hadprædikanter herhjemme skal findes andre steder end i moskeerne.«

Det liberale samfund er ved at opdage at frihederne kan benyttes til at ødelægge samfundet indenfra. Det er ingen ny erkendelse. Såvel bolsjeviker som nazister gjorde det samme. Nu er det islamisternes tur.

Når så Folketinget og regeringen er ved at vågne af deres Tornerosesøvn, og i det minste tager et steg i riktig retning, er det tid for afdankede politikere til at markere sig.

ANNONSE

»Vi skaber kun undergrundsvirksomhed ved at tro, at vi kan forbyde og straffe os ud af disse ytringer. Det er dobbeltmoralsk at blive ved med at snakke om danske værdier, når man ikke selv lever efter dem,« siger Birthe Rønn Hornbech lørdag til Jyllands-Posten.

Hun mener, at Danmark er åndeligt på vej mod afgrunden ved ikke at tillade radikale holdninger i den åbne debat.

»Danmark er åndeligt på vej mod afgrunden. Og på den måde, som Folketinget opfører sig, har vi intet åndeligt beredskab over for de ekstremistiske kræfter. De har endnu ikke fattet, at det er et udtryk for rent totalitære tendenser at kriminalisere holdninger,« siger Birthe Rønn Hornbech og tilføjer:

»Men det viser også, at vi har et folketing bestående af mennesker, der overhovedet ingen erfaring har med den menneskelige natur.«

Bemærk det utøjlede sprog: Hvornår blev det dansk at fastholde principer helt uden tanke på konsekvenserne? Horn Rønbech er måske ikke den mest inflydelsesrige politiker, men Jyllands-Postens kolportering af hendes meninger giver ordene alligevel vægt.

Hun er fuld af hype: Det er Danmark som er på vej mod afgrunden fordi det ikke vil give rum for mennesker som ønsker at ødelægge Danmark.

Hvor er Morten Bruhn og Jyllands-Postens ansvar som journalister for at imødegå hendes påstande med modspørgsmål: Mener du virkelig at vi skal tillade mennesker, der åbent har erklæret vores samfund krig, at operere frit?

Det er en liberal selvdestruktion vi ser udspille sig.

birthe.rønn.hornbech

Foto: Birthe Rønn Hornbech kunde godt have spillet i Stanley Kubricks A Clockwork Orange. Hun passer ind i rollen som den liberale der er meget generøs med andres frihed. Indtil det rammer hende selv.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8659199/roenn-hornbech-med-haard-kritik-af-sit-parti-venstre-har-forladt-sine-liberale-pejlemaerker/

 

Topbillede: Macolm MacDowell som Alex i Kubricks mesterværk, A Clockwork Orange. Det er en meget gammel historie: Voldsmænd der finder en niche og angriber samfundet indenfra. En elite som enten ikke ser, eller tror de kan bruge de unge, fascineret af deres råhed og vitalitet. Civilisationen bliver gammel og træt. Birthe Rønn Hornbech kunde også ha været en romersk senator.

 

 

ANNONSE

2 svar til “Liberal selvdestruktion”

  1. Britta Due Andersen siger:

    “åndeligt på vej mod afgrunden” – Vorherre bevares, Det er hende, der er langt ude. At forhindre folk, man ikke kan lide i at komme ind i landet, er bare sund fornuft. Det er ingen menneskeret at blive lukket ind, der hvor man selv har lyst til det.

  2. Glennie Sørensen siger:

    Birthe Rønn Hornbech, har før vist, at hendes meninger er til salg, sidste gang var prisen en ministerpost ….

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid