Kopierede/fra hoften

Medierne leverer Ritzau-telegrammet som en sekundær sidehistorie om brud på udlændingeloven, men den kunne nemt vinkles anderledes. En 26-årig flygtning med ‘et stort sort skæg’ er i Danmark under falsk identitet, og har forsøgt at købe våben med henblik på terror. Tænk hvis medierne fokuserede på det væsentlige. Citeret fra DR.dk – Løj om sit navn: For anden gang på 28 timer er sigtet i terrorsag løsladt.

“For anden gang på bare 28 timer er en ung mand blevet løsladt af en dommer i Københavns Byret. Fredag omkring klokken 11.30 blev han løsladt efter et grundlovsforhør i terrorsagen om forsøg på køb af våben.

Men fredag aften – efter omkring ti timer på fri fod – blev han anholdt igen. Denne gang for at have overtrådt udlændingeloven og oplyst et forkert navn. ….

Af sigtelsen fremgår det, at manden har søgt asyl i Danmark. Det fremgår ikke, hvorvidt manden har fået asyl i Danmark, afslag eller har en verserende sag. Af sigtelsen fremgår det, at han fra oktober 2015 til september 2018 skal have givet urigtige oplysninger om sin asylsag. Desuden skal han have undladt at møde op på et asylcenter, hvor han skulle møde.

Da han blev stillet for en dommer fredag, var det under forkert navn. Manden skal desuden have oplyst, at han var 21 år, men han er ifølge politiet i virkeligheden 26 år. I retten lørdag er flere politibetjente til stede for at holde øje med den anholdte mand, der har et stort sort skæg og er iført joggingtøj fra Adidas. Det er endnu uvist, hvordan den anholdte forholder sig til sigtelsen.”

ANNONSE