Kommentar

Den konservative Naser Khader er i familie med dybt radikaliserede islamister. Det har resulteret i, at to af Khaders slægtninge i dag er en del af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Naser Khader har tidligere fortalt medierne om den prekære situation i familien. Men Khader vælger at fortie dele af sandheden, da han gengiver radikaliseringen af sin families kvindelige Islamisk Stat-medlemmer.

Naser Khader beskriver forældrene til de radikaliserede kvinder som »ikke udpræget religiøse«.

I andre sammenhænge fortæller Khader, at hans slægtninge er »sekulære« og altså ikke lever efter islams værdisæt i hverdagen.

I det hele taget tegner Naser Khader et billede af en muslimsk familie, der blot er blevet ramt af tilfældigheder, da døtrene bliver radikaliseret:

»Hvis en ung person møder de forkerte personer i de forkerte sammenhænge, så kan hvem som helst ende der – uanset hvilken type familie, man kommer fra,« siger Naser Khader.

Naser Khader tegner et rosenrødt billede af forældrene til de to kvinder fra Islamisk Stat:

»De (forældrene, red.) har i hvert fald et afslappet forhold til religion, og moderen er ikke tildækket,« fortæller Naser Khader.

De licensfinansierede journalister opfanger ikke Naser Khaders løgn, da de interviewer ham i vinteren 2017. Sandheden om Khaders familie er rystende.

De to radikaliserede Islamisk Stat-kvinder kommer fra et hjem hvor en yderst skriftnær læsning af koranen hører til hverdagen. Faktisk fylder islam bekymrende meget hos Naser Khaders slægtninge, der holder til i Gladsaxe – en forstad til København.

ANNONSE

Faren til de radikaliserede Islamisk Stat-kvinder deltager for eksempel i begravelsen af Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein en kold vinterdag i februar 2015.

Mens det meste af Danmark er i chok over Omar El-Husseins morderiske angreb, er omkring 600 muslimer mødt frem på en islamisk begravelsesplads i hovedstadsområdet for at hylde terroristen og vise ham den sidste respekt.

Naser Khaders familiemedlem er iført jeans og mørk jakke, da han tager plads bag Omar El-Husseins kiste. Nogle af de muslimske mænd i begravelsesoptoget går med hovedet bøjet nedad.

»Shahid habib Allah« – Allahs kære martyr, råber Naser Khaders slægtning ved begravelsen.

Den islamiske mindehøjtidlighed finder sted få dage efter, at Omar El-Hussein udfører angrebet mod Krudttønden og synagogen i København. Et terroranslag som Omar El-Hussein udfører i Islamisk Stats navn.

Faren til de to døtre, der begge er i gang med en farlig radikaliseringsproces, møder op til mindehøjtidligheden for en terrorist, der har slået filminstruktøren Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan ihjel i Islamisk Stats navn.

Den midaldrende mand, der deltager i ‘Terror-Omars’ begravelse er overhovedet hos Naser Khaders slægtninge i Storkøbenhavn. En familie, der altså ifølge Khader ikke er nævneværdigt præget af islam.

Kort tid efter begravelsen af Omar El-Hussein forsøger den ene af døtrene at rejse til Islamisk Stat. En rejse som dansk politi forhindrer.

Naser Khader fortier også, at de to Islamisk Stat-kvinders onkel er et kendt ansigt i det radikale islamistiske miljø i København. Fundamentalismen fylder langt mere i Khaders familie, end han offentligt giver udtryk for.

Derfor er det ikke overraskende, at radikaliseringsprocessen i sidste ende lykkes for Khaders to kvindelige familiemedlemmer. De to kvinder – søstrene Al-Amina Hiba Al-Mansi og Aya Al-Mansi – ender med et medlemsskab af terrorgruppen Islamisk Stat.

Naser Khader har efter eget udsagn kendt Islamisk Stat-kvinderne, siden de var små, og han har mødt dem til større familiebegivenheder som bryllupper, fødselsdage og begravelser.

I 2018 bliver den 17-årige lillesøster Al-Amina Hiba Al-Mansi idømt en treårig fængselsstraf for sin medvirken i terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Storesøsteren Aya Al-Mansi rejser i sommeren 2016 til Islamisk Stat i Mellemøsten. Her bliver hun gift med den jordanske terrorist Abdul Basit Abu-Lifa, der er dømt i en stor terrorsag i Danmark og som er kendt for et overfald på digteren Yahya Hassan.

Terroristen Abdul Basit Abu-Lifa er tidligere rejst til Islamisk Stat sammen med ‘Abu Omar’ (dæknavn, red,), der er et kendt ansigt i det kriminelle miljø i Danmark. IS-terroristen ‘Abu Omar’ har tidligere været gift med Aya Al-Mansis kusine, og Abu Omar har derfor tilknytning til Naser Khaders familie.

‘Abu Omar’ har også kontakt til de to Islamisk Stat-kvinders onkel, der er en kendt islamist i det radikaliserede miljø i hovedstaden. Islamismen er en faretruende del af Naser Khaders familie.

Storesøsteren Aya Al-Mansi flygter fra Islamisk Stat-højborgen Raqqa, da Islamisk Stat begynder at falde fra hinanden på grund af den vestlige militærindsats. Aya Al-Mansis ægtemand – Abdul Basit Abu-Lifa – formodes dræbt på slagmarken i Syrien.

I marts 2019 bliver den 21-årige Aya Al-Mansi anholdt sammen med sin far i en antiterror-operation i byen Bursa, der ligger i det nordvestlige Tyrkiet – ikke langt fra grænsen til EU.

Aya Al-Mansi er på dette tidspunkt efterlyst af Interpol og formodes af danske og tyrkiske myndigheder at have været medlem af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Den muslimske far – og Naser Khaders slægtning – bliver løsladt samme dag. Farens rolle i datterens flugt og eventuelle planer kendes ikke.

»Hun var stille og afslappet,« siger en tyrkisk kilde, der har indsigt i afhøringen af Aya Al-Mansi. I dag sidder Aya Al-Mansi i et tyrkisk fængsel og venter på at blive fløjet til Danmark og genforenet med sin familie.

Det er denne familie, som Naser Khader – i 2017 – overfor medierne beskriver som »ikke udpræget religiøs« og »sekulær«.

Naser Khader er afsløret i at skjule sandheden om sin familie – og de pårørende til de to Islamisk Stat-kvinder. Et familieoverhoved, der sympatiserer med IS-terroristen Omar El-Hussein, og en onkel fra det islamistiske miljø, der har kontakt til IS-terroristen ‘Abu Omar’.

Naser Khaders familiemedlemmer er på ingen måde, som den konservative politiker fortæller i medierne.

Få hele historien om de to IS-kvinders radikalisering her)

Se også
Rollemodellen Sharmarke Omar Ali – alias rapperen Jamaika – efterlyst for knivstikkeri: “… fraråder, at man selv tager kontakt”

ANNONSE