Nyt

Endnu en Islamisk Stat-terrorist har sat sine fødder på dansk jord. Og sagen trækker tråde helt ind i det danske folketing.

Tirsdag aften blev Naser Khaders niece – Aya Al-Mansi – anholdt i Københavns Lufthavn, da hun steg af flyet fra Tyrkiet.

Naser Khaders 22-årige familiemedlem har været internationalt efterlyst siden 2017 for overtrædelse af en række paragraffer i straffeloven – heriblandt forsøg på “fremme af en terrororganisations virke”.

De danske myndigheder mistænker Aya Al-Mansi, der har libanesiske (i praksis palæstinensiske) rødder, for at lade sig hverve til terrorbevægelsen Islamisk Stat, der har spredt død og ødelæggelse over hele kloden.

Naser Khader beskriver den sigtede IS-terrorist – Aya Al-Mansi – som hans ‘kvartniece‘.

Det kommer bag på den syrisk-palæstinensiske folketingspolitiker, da Aya Al-Mansi rejser til Islamisk Stats hovedstad Raqqa i Syrien.

“Det gik meget stærkt, men jeg har kendt hende, siden hun var lille. Hun er jo slægtning, så jeg kender hendes forældre,” fortæller Naser Khader om den radikaliserede niece.

Aya Al-Mansi var en del af en større gruppe kvinder, der i juni 2016 forlod Danmark med det formål at tilslutte sig Islamisk Stat, der på det tidspunkt rådede over et selvudnævnt kalifat i Syrien og Irak.

Den radikaliserede Aya Al-Mansi, har ifølge myndighederne, prøvet at hverve flere personer til terrorgruppen Islamisk Stat. Det drejer sig blandt andet om lillesøsteren Al-Amira Hiba Al-Mansi, der tidligere er blevet idømt tre års fængsel for et medlemsskab af Islamisk Stat.

ANNONSE

Alt tyder på, at der er mindst to Islamisk Stat-terrorister i folketingspolitikeren Naser Khaders familie.

Den konservative folketingspolitiker har tidligere prøvet at underspille den radikale islamisme, der florerer i hans familie.

Naser Khader har i medierne beskrevet forældrene til den nu fængslede Aya Al-Mansi som ‘sekulære’ og dermed ikke særligt religiøse:

“De (forældrene, red.) har i hvert fald et afslappet forhold til religion, og moderen er ikke tildækket,” fortæller Naser Khader.

Det er dog en yderst tvivlsom udmelding fra Naser Khader. I februar 2015 deltager faren til Aya Al-Mansi i begravelsen af Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein:

“Shahid habib Allah” – Allahs kære martyr, råber Naser Khaders slægtning om den afdøde terrorist.

Den islamiske mindehøjtidlighed finder sted få dage efter, at Omar El-Hussein udfører angrebet mod Krudttønden og synagogen i København. Et terroranslag som Omar El-Hussein udfører i Islamisk Stats navn. Angrebene koster filminstruktøren Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan livet.

Det ligger fast, at faren til den fængslede Aya Al-Mansi deltager i begravelsen af en Islamisk Stat-terrorist omkring halvandet år før, at datteren rejser til Syrien for at tilslutte sig samme terrorbevægelse.

Alt tyder på, at den radikale islamisme stortrives i Naser Khaders familie. En onkel til terrorsøstrene Al-Amira Al-Mansi og Aya Al-Mansi er ifølge kilder en del af det radikaliserede muslimske miljø i hovedstadsområdet.

Naser Khader indrømmer gerne, at hans niece Aya Al-Mansi er dybt radikaliseret:

“Mine kilder fortæller mig, at hun stadig er hardcore islamist,” skriver Naser Kahder, da det kommer frem, at 22-årige Aya Al-Mansi er pågrebet på dansk jord.

Naser Khader omtaler sagen på sin Facebookprofil tirsdag aften, kort tid efter anholdelsen af Aya Al-Mansi i Københavns Lufthavn.

Men Naser Khader fortæller ikke, at den sigtede IS-terrorist er hans niece. Sandheden om radikaliseringen af Khaders familiemedlemmer tåler ikke dagens lys.

Den 22-årige Aya Al-Mansi fremstilles i grundlovsforhør onsdag med begæring om varetægtsfængsling i terrorsagen.

***

Læs hele historien om Aya Al-Mansi og hendes lillesøsters radikalisering

Læs om Aya Al-Mansi’s far, der deltog i begravelsen af IS-terroristen Omar El-Hussein. En historie som politikeren Naser Khader dækker over.

Følg Syrienblog ‘s dækning af sagen

Se også
Blod er tykkere end vand (Naser Khader og familiemedlemmerne Al-Amira Hiba Al-Mansi og Aya Al-Mansi fra Islamisk Stat)

ANNONSE