Nyt

Danmark er ramt af islams vrede, og 22 personer blev onsdag anholdt for at have forberedt et eller flere terrorangreb.

Nu står folketingsmedlemmet Naser Khaders familie frem i medierne og fortæller om deres tilknytning til en af de sigtede migranter i den omfattende terrorsag.

Det er Naser Khaders syriske lillebror – Maher Khader – der i mange år har været overbo til en afghansk familie, hvor den ældste søn – en mand på 21 år – nu er sigtet for at forsøge at lave en hjemmelavet terrorbombe sammen med to medsammensvorne.

Naser Khaders nevø – Anas Khader – kender den bombesigtede indvandrer, oplyser TV 2 Nyhederne.

Khaders nevø Anas Khader har gået i skole i forstadskommunen Herlev sammen med både den 21-årige terroranklagede mand og den terrorsigtedes bror.

»Overordnet virkede brødrene velintegrerede i det danske samfund, og de taler dansk,« siger Naser Khaders nevø.

Betegnelsen ‘velintegrerede’ kan virke mærkværdig, for det er ikke første gang, at politiet er på besøg hos underboen til Naser Khaders lillebror.

»Politiet var der også i april i år. Og der var mange betjente,« supplerer Naser Khaders nevø.

Den afghanske familie kommer i søgelyset i foråret, da den 21-årige bliver anholdt for brandstiftelse og sigtet for at have sat ild til en bus. Afghaneren blev løsladt i oktober og har så tilsyneladende brugt sin nyvundne frihed til at forsøge at lave bomber ved hjælp af sprængstoffet TATP.

Naser Khaders nevø beskriver sin tid med den nu terrorsigtede skolekammerat på Lindehøjskolen i Herlev. Den anholdte bombemand var ifølge Anas Khader “mere troende” (end sin bror, der ifølge Anas Khader ville den “danske vej”) og fik pludselig et “langt imam-skæg”.

ANNONSE

Naser Khaders nevø har talt om den terrorsigtede afghaner med sine venner, og han er kommet frem til, at den terrorsigtede med tiden er blevet “mere indelukket”.

Og i det hele taget lever den afghanske familie efter koranens ord:

»De er mere religiøse, end man er i min familie. Men ikke mere, end at man blot så dem i en kittel på vej til moskeen om fredagen. Men det er jo ikke særligt unormalt for muslimer at gøre det,« siger Anas Khader og fortsætter:

“Der var ikke noget underligt i deres opførsel … der skulle virke radikaliseret,” erklærer Naser Khaders nevø Anas Khader, der studerer Mellemøstens kultur på Københavns Universitet.

Det er ikke tilfældigt, at Naser Khaders nevø vurderer radikaliseringen hos underboen. Khader-klanen har nemlig førstehåndserfaring med voldsom islamisk radikalisering.

Folketingsmedlemmet Naser Khader, lillebroren Maher Khader og nevøen Anas Khader er i familie med to kvindelige Islamisk Stat-medlemmer – Al-Amira Hiba Al-Mansi og Aya Al-Mansi. Den ene af kvinderne er dømt for sit tilhørsforhold til Islamisk Stat, mens søsteren sidder i Tyrkiet og nu ønsker at komme retur til Danmark. Når hun kommer til Danmark – hvilket ikke kan undgås, da hun kun har dansk statsborgerskab – vil hun med stor sandsynlighed også blive idømt fængsel for sin tilknytning til Islamisk Stat. IS-kvindernes far er ydermere terrorsympatisør og kalder terroristen Omar El-Hussein for ‘martyr’, og kvindernes far deltog i El-Husseins begravelse.

I Khader-klanen findes også et mandligt familiemedlem, der er et kendt ansigt i det radikaliserede islamiske miljø i København

Skolekammeraten til Naser Khaders nevø er sammen med en mand og en hijabklædt kvinde blevet sigtet for at ville fremstille TATP-bomber – også kaldet ‘Satans mor’. Et stof, som er kendt for at være ustabilt og derfor også farligt at eksperimentere med.

Sprængstoffet TATP kan gøre stor skade. Både i terrorangreb i Paris og London – samt i forbindelse med de danske terrorsager fra Glasvej og Vollsmose – har der været bomber med TATP involveret.

(Mere om Khader-klanen her)

Se også
Mere om terrorsag: 29-årig gambianer (Munkebo), gift med integrationskonsulent i Odense Kommune

ANNONSE