Kopierede/fra hoften

Terroristerne fra Islamisk Stat trækker nu tråde ind i det danske folketing.

Den konservative politiker Naser Khader er i familie med to dybt radikaliserede muslimer. To af Naser Khaders kvindelige familiemedlemmer er blevet medlemmer af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Men også Islamisk Stat-kvindernes far og onkel er radikaliserede islamister, der er optændt af Allahs vrede.

Folketingspolitikeren Naser Khader har, efter eget udsagn, prøvet at hjælpe de muslimske klanmedlemmer – men forgæves. Den farlige islamisme med direkte forbindelse til dødbringende terror mod civile europæere vokser faretruende i folketingspolitikerens familie.

Naser Khader har måtte se til, mens de kvindelige familiemedlemmer Al-Amina Hiba Al-Mansi og Aya Al-Mansi er blevet radikaliseret og har meldt sig under Islamisk Stats sorte fane.

“Jeg forstår det ikke. Jeg fatter det ikke. Jeg forstår ikke, at man vil den vej,” siger Naser Khader om familiemedlemmerne i 2017.

Hvis Naser Khader havde åbnet øjnene i tide, havde han fået færten af, hvorfor det er gået så galt i familien.

Naser Khader fortæller, at familiemedlemmerne mødes, når der er store sammenkomster, begravelser og bryllupper.

Og det kommer bag på Naser Khader, da det 18-årige familiemedlem Aya Al-Mansi pludselig befinder sig i Islamisk Stats hovedstad Raqqa i Syrien.

“Det gik meget stærkt, men jeg har kendt hende, siden hun var lille. Hun er jo slægtning, så jeg kender hendes forældre,” fortæller Naser Khader.

Men Naser Khader har ikke været særlig opmærksom, for Aya Al-Mansis radikalisering er undervejs i flere år, inden afrejsen til Islamisk Stat i sommeren 2016.

Allerede i 2014, da Aya Al-Mansi er 15 år, forsøger Naser Khaders familiemedlem for første gang at rejse til Islamisk Stat. Der er altså ikke tale om, at “det gik meget stærkt”, hvad Aya Al-Mansis radikalisering angår, som Naser Khader ellers forklarer i danske medier.

Teenage-islamisten Aya Al-Mansi bor med familien i forstadskommunen Gladsaxe, der ligger i udkanten af København. Som 15-årig uploader Aya Al-Mansi et billede på de sociale medier af en niqab-klædt kvinde, der peger med en pistol mod kameraet.

ANNONSE

Den unge muslimske pige kommer i islamistiske grupper, hvor det er normalt at være tildækket i salafistisk niqab og dele koranens ubøjelige ord.

Alle advarselslamper burde have blinket i Naser Khaders klan, men den islamiske familie fra Københavns Vestegn gør alt for lidt for at stoppe radikaliseringen.

Kort tid efter Omar El-Husseins terrorangreb i 2015, som palæstinensiske El-Hussein udfører i Islamisk Stats navn, forsøger Naser Khaders familiemedlem igen at rejse til Islamisk Stat. Aya Al-Mansis rejse til terrorgruppen i Syrien bliver forhindret af politiet, der stopper den mindreårige pige ved gaten til flyet.

Alligevel reagerer Naser Khaders familie ikke for alvor. Familien er bekymret og taler sammen – men det farlige islamistiske spil fortsætter. I sommeren 2016 lykkes missionen for den nu 18-årige Aya Al-Mansi. Tredje gang er lykkens gang for Aya Al-Mansi, der når frem til Syrien og lader sig indrullere i Islamisk Stat.

Naser Khaders kvindelige familiemedlem boarder flyet fra København mod Islamisk Stat 16. juni 2016. Mindst otte andre unge fra Københavns Vestegn rejser til Islamisk Stat i ugerne omkring Aya Al-Mansis afrejse.

Inden turen går til Islamisk Stat har Aya Al-Mansi også radikaliseret sin lillesøster Al-Amina Hiba Al-Mansi.

Aya Al-Mansi begynder allerede i 2014 at tage lillesøsteren med i moské. Al-Amina Hiba Al-Mansi begynder i den periode – som 14-årig – at gå med tørklæde, og hun går meget op i islam.

Al-Amina Hiba Al-Mansi begynder at komme i den omstridte Taibamoské på Nørrebro, hvor flere radikale islamister har haft deres gang gennem tiden.

Naser Khaders muslimske familie slår ud med armene og iagttager den islamistiske transformation af de unge piger.

Storesøsteren Aya Al-Mansi tager til Islamisk Stat, hvor hun bliver gift med en jordansk terrorist og får den tvivlsomme titel ‘kone nummer to’. Ægtemanden hedder Abdul Basit Abu-Lifa, og han er kendt som den første person i Danmark, der bliver dømt efter terrorloven i forbindelse med ‘terrorsagen fra Glostrup’ i 2005.

I 2007 bliver Abdul Basit Abu-Lifa idømt syvs års fængsel for sin rolle i terrorsagen. Men allerede i 2010 er Abdul Basit Abu-Lifa på fri fod igen.

De danske myndigheder vælger IKKE at udvise den jordanske terrorist, og derfor kan Abdul Basit Abu-Lifas kriminalitet fortsætte på fuld tryk. Danske politikere – inklusiv Naser Khader – ignorerer truslen fra den dømte terrorist.

Abdul Basit Abu-Lifa fortsætter radikaliseringsprocessen, og i 2013 overfalder han digteren Yahya Hassan på Københavns Hovedbanegård. Det koster Abdul Basit Abu-Lifa, der nu har taget navneforandring til det jødiskklingende Isaac Meyer, fem måneder bag tremmer.

Terroristen Abdul Basit Abu-Lifa bliver hurtigt løsladt fra fængslet, og han rejser kort tid efter til Islamisk Stat, hvor han gifter sig med Naser Khaders familiemedlem – Aya Al-Mansi. Den konservative folketingspolitiker Naser Khader får dermed en familierelation til en dømt terrorist. Men det kan danskerne ikke læse om i de statsstøttede medier.

Mens Aya Al-Mansi er ‘kone nummer to’ til en terrorist i Islamisk Stats hovedstad Raqqa, fortsætter radikaliseringprocessen af lillesøsteren Al-Amina Hiba Al-Mansi i Danmark.

Samme år som storesøsteren rejser til Islamisk Stat bliver den 16-årige lillesøster Al-Amira Hiba Al-Mansi forlovet med den to år ældre Mohammed Fateh, der er stærkt radikaliseret.

Mohammeds Fatehs far en berygtet imam, der går under navnet ‘Abu Hamza’. Mohammed Fatehs far er kendt som en af de mest radikaliserede personer omkring Grimhøjvejmoskeen i Aarhus.

Abu Hamza har ved flere lejligheder udtrykt sympati for Islamisk Stat, og han har stået opført på den amerikanske terrorliste og er mistænkt for at medvirke til planlægningen af et drab på Muhammedtegneren Kurt Westergaard.

Mohammed Fatehs storebror er tidligere rejst til Islamisk Stat, hvor han formodes at være blevet dræbt.

Kort tid efter bliver den mindreårige Al-Amira Hiba Al-Mansi gift med islamisten Mohammed Fateh. Til brylluppet ses flere gæster i den tildækkende niqab og afghanske klædedragter. Der er også gæster fra den berygtede islamist-organisation ‘Kaldet til Islam’, der er kendt for at have rekrutteret adskillige islamiske terrorister fra Danmark til Islamisk Stat.

Det er en kontroversiel familie, som politikeren Naser Khader knytter nye bånd til, efter endnu et islamist-bryllup. Igen er danske medier tavse om giftermålet og Khaders nye familierelationer.

Hvordan kan en mindreårig teenage-pige blive gift med en radikaliseret islamist på dansk grund? Og hvorfor reagerer Naser Khader og familien ikke?

Det nygifte par – Al-Amira Hiba Al-Mansi og Mohammed Fateh – har det altoverskyggende mål at rejse til Islamisk Stat for at blive forenet med Aya Al-Mansi og hendes mand – terroristen Abdul Basit Abu-Lifa.

Lillesøsteren Al-Amira Hiba chatter jævnligt med sin storesøster Aya, der nu har etableret sig som IS-brud i Raqqa. De savner hinanden, og de to søskende begynder at tale om, hvornår lillesøsteren skal drage afsted mod terrorregimet.

I denne periode taler lillesøsteren Al-Amira Hiba med storesøsteren Aya om at få en ‘tazkiyah’ – en slags anbefaling og adgangsbillet til Islamisk Stat. Lillesøsteren Al-Amira Hiba kontakter en islamist, der går under navnet ‘Abdulrahim’. Lillesøsteren gemmer hans kontaktoplysninger under kodenavnet ‘dontask’ og indleder en korrespondance med den mand, der skal skaffe hende og andre islamister ind i Islamisk Stat.

Dette skal vise sig at være en dyr manøvre for den muslimske kvinde.

8. marts 2017 ankommer den 17-årige Al-Amira Hiba Al-Mansi, ægtemanden Mohammed Fateh og to venner til Københavns Lufthavn. Natten forinden har de bestilt fire billetter til Tyrkiet – og grænsen til Islamisk Stat.

De fire islamister har enten nulstillet deres telefoner eller købt nye telefoner inden afrejsen fra Københavns Lufthavn. De er klar til at tage af sted.

Al-Amira Hiba Al-Mansi har dog begået en fejl. Hun har fortalt sine forældre om rejsen, og derfor er hendes pas blevet inddraget af myndighederne. Derfor må ægtemanden Mohammed Fateh og de to islamist-venner rejse til Islamisk Stat uden Al-Amira Hiba Al-Mansi.

Senere samme dag taler Al-Amira Hiba i telefon med sin søster Aya. Hun fortæller, at hun nu er »alene i Danmark igen«.

Den 17-årige Al-Amira Hiba Al-Mansi bliver kort tid efter anholdt og tiltalt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat og understøtte terrorgruppens mål.

Under retssagen fremlægger anklageren chatbeskeder og aflyttede telefonsamtaler, der viser, at søstrene har planlagt Islamisk Stat-eventyret.

Dommeren vurderer, at Al-Amira Hiba Al-Mansi har spillet en central rolle i planlægningen af terror-rejsen.

Naser Khaders familiemedlem – Al-Amira Hiba Al-Mansi – bliver i juni 2018 idømt tre års fængsel af Retten i Glostrup for sin støtte til terrororganisationen og sit medlemsskab af Islamisk Stat.

Sagen er speciel, fordi det er første gang, at en kvinde bliver dømt for at tilslutte sig Islamisk Stat. Naser Khaders familie skriver danmarkshistorie.

I dag sidder Al-Amira Hiba Al-Mansi bag tremmer, og det er Naser Khaders muslimske familie ikke tilfreds med:

“Det er en meget hård dom,” erklærer Kate Allan, der er mor til de to søstre, der har indløst medlemsskab til Islamisk Stat.

Storesøsteren Aya Al-Mansi er internationalt efterlyst for sin deltagelse i Islamisk Stats terrorregime. Den unge kvinde, der er i begyndelsen af 20’erne, meldes tilfangetaget af de tyrkiske myndigheder, da hun flygter fra Islamisk Stats sammenbrud i begyndelsen af 2019.

De danske myndigheder har valgt kun at dele få oplysninger om Naser Khaders nu fængslede familiemedlemmer.

Naser Khader ønsker ikke at fortælle offentligheden, hvordan politikerens præcise familierelation er til de to kvindelige medlemmer af Islamisk Stat.

(Mere om terroristen Abdul Basit Abu-Lifa her)

Se også
Muslim bag dødstrusler med håndgranat: Danske myndigheder lod ham flygte til Irak

ANNONSE