Kopierede/fra hoften

Grundtvig – mon roterer i sin grav?

“Barnelæseren vil føle sig rørt, hørt og underholdt uden løftede pædagogiske pegefingre”, skriver Grundtvigsk Forum om vinderen af en såkaldt ‘LGBT-børnelitteraturkonkurrence’. Man kunne også kalde det utidig indoktrinering, ideologisk skoling eller kulturmarxistisk propaganda. Set på Facebook.

“Vinderen af Grundtvigsk Forums LGBT-børnelitteraturkonkurrence er Anne Sofie Allermann med fortællingen ‘En fin sten.’

’En fin sten,’ der er målrettet de 3-6 årige, handler om at finde forskellige sider af sig selv – også dem, der ikke lige er til at få øje på for andre. Om at turde at stå ved, den man er, og om at sandheden afhænger af, hvorfra man ser den

‘Verden er ikke altid som den ser ud. En pingvin kan vise sig at være en søløve eller måske en haj. Ligesom en lille pige kan vise sig at gemme på en dreng indeni. Og ‘En fin sten’ kan vise sig at være en børnelitterær perle,’ lyder det blandt andet…

Grundtvigsk Forum udskrev i februar 2019 en børnelitteraturkonkurrence målrettet de 3-6 årige, hvor det eneste krav var, at der i historien optrådte en LGBT-person. 239 bidrag blev indsendt ved konkurrencens afslutning 21. maj 2019, og siden nominerede juryen tre fortællinger til vindertitlen:

‘De tre nominerede tekster udgør tilsammen et stærkt felt. Alle formår de på kreativ vis at udfordre det heteronormative perspektiv på en måde, hvor barnelæseren vil føle sig rørt, hørt og underholdt uden løftede pædagogiske pegefingre,’ udtaler juryen.

… Vinderen blev afsløret onsdag den 14. august i Vartov under CPH Pride.”

ANNONSE