Nyt

Skal en ung mellemøstlig indvandrer straffes, hvis han overfalder og røver en person?

Spørger man den voldelige migrant og hans familie – så er svaret et rungende ‘nej’!

Den mellemøstlige indvandrer har allerede en stribe ‘sager’ på samvittigheden, og for få måneder siden går det for alvor galt.

Den 13-årige migrant udser sig sammen med en gruppe drenge et sagesløst offer, der skal mærke den efterhånden velkendte mellemøstlige dominansvold.

Indvandreren og medgerningspersonerne sparker og slår det uskyldige voldsoffer. Det hele ender med, at det forslåede offer får røvet sine penge.

I dag – under et år efter der voldelige røveri – sidder den unge indvandrer på sit værelse og spiller Playstation 4.

Indvandreren og hans mor er utilfredse med, at den 13-årige indvandrerdreng har skullet møde i et såkaldt ‘ungdomskriminalitetsnævn’ efter røveriet.

“Det var da træls at møde op. Jeg gad jo ikke at være der,” lyder det fra voldsmanden.

Svaret kommer med den velkendte ‘indvandreraccent‘, som er blevet en dansk dialekt på linje med sønderjysk og lollandsk.

Ungdomskriminalitetsnævnet blev oprettet i januar 2019 af den dengang blå regering. Nævnet træffer afgørelser i sager om grov kriminalitet, der er begået af unge mellem 10 og 17 år. Det er typisk politiet, der videresender de unge gerningspersoner til nævnet.

Ungdomskriminalitetsnævnet kan fastsætte et såkaldt ‘skræddersyet forbedringsforløb‘ for de kriminelle børn og unge – med henblik på at få dem ud af kriminalitet.

Moren til den 13-årige voldsmand synes, at det er ‘unødvendigt’, at hendes indvandrersøn skal møde i Ungdomskriminalitetsnævnet:

“Det er jo min søn, det her handler om … Så det kan jeg simpelthen ikke se formålet med,” fortæller den grådkvalte mor.

Den voldelige søn mener heller ikke, at han skulle have været sat foran et kriminalitetsnævn efter det voldsomme røveri:

“Jeg troede jo ikke, der ville ske noget … Det er ikke fedt at være der,” fortæller teenagerøveren om sin tur i nævnet.

Men hvad får en 13-årig indvandrer af straf i Danmark, når han har begået grupperøveri og grov vold?

Umiddelbart efter turen i Ungdomskriminalitetsnævnet bliver den 13-årige fragtet til en sikret institution, hvor der venter et kort forløb med velmenende pædagoger.

Den voldelige migrant får målrettet pædagogisk omsorg i tre måneder. I dag er han på fri fod.

“Det var en meget god dag,” fortæller migranten om den dag, han blev løsladt fra institutionen.

Voldsmanden nyder nu dagen i selskab med blandt andet sin Sony spillemaskine. Alt imens er voldsofferet med stor sandsynlighed glemt af samfundet. Tilbage er kun de psykiske men efter røveriet.

Ideen til Ungdomskriminalitetsnævnet kom fra den daværende justitsminister Søren Pape Poulsen, der gik under det ironiske tilnavn ‘Jernnæven’.

I dag kan man se resultatet af Søren Pape Poulsens ‘jernnæve’-strategi:

En 13-årig indvandrer kan sparke, slå og røve et sagesløst offer. Prisen er tre måneder på en pædagogiske institution.

Og bagefter har indvandreren og hans mor den frækhed at klage over behandlingen. De bakkes blandt andet op af politikerne fra SF, der vil have Ungdomskriminalitetsnævnet nedlagt.

Danskerne er DYBT til grin.

ANNONSE