Nyt

Copenhagen Pride på Rådhuspladsen, 22. august 2021; Foto: Youtube)

BT har talt med Christian Mathiesen og Frederik Fryland, begge 24-årig, der under Copenhagen Pride på Rådhuspladsen i København ved to særskilte episoder samme dag blev overfaldet af en 16-årig dreng med ‘anden etnisk baggrund end dansk’. Han var i selskab med to andre drenge, der målrettet gik efter slagsmål med festende. Det ene offer var iført regnbuefarver. Mere hos BT.dk, der skal have ros for ikke at udelade etnicitet på gerningsmanden, som LGBT-segmentet ellers har for vane.

Episode 1: Christian Mathiesen

“‘Kort forinden står jeg og danser på et bord sammen med en veninde. På et tidspunkt kommer den her unge fyr, som gerne vil danse med min veninde. Men det har hun ikke lyst til, og det fortæller jeg ham så. Han bliver sur og skubber mig ned fra bordet,’ fortæller Christian Mathiesen. …

24-årige Christian Mathiesen lander på den kolde asfalt, og i de efterfølgende sekunder går aftenen fra at være festlig til at blive et regulært mareridt. Først med knytnæveslag i ansigtet og siden med adskillige spark i hovedet overfalder drengen Christian Mathiesen midt under festlighederne på Rådhuspladsen.

‘Samtidig står han og råber, at jeg er en fucking bøsse,’ fortæller Christian Mathiesen…

Episode 2: Frederik Fryland

“‘ud af det blå kommer tre drenge gående. De er meget højlydte… Pludselig optrapper den unge fyr konflikten og skubber mig,’ siger han. …

‘Jeg skubber tilbage, og så råber han noget i stil med: ‘Hvad er der galt med dig, bøsserøv’, inden han slår mig med et knytnæveslag i ansigtet.‘”

ANNONSE