Tavle

Iran og Pakistan er blevet viklet ind i en eskalerende gengældelsesspiral, der bliver stadig mere alvorlig. Pakistanske fly angreb mål inde i Iran natten til torsdag. I alt blev syv baser ramt. Det kan Iran ikke lide, og faren for gengældelse er stor.

Det begyndte med, at en gruppe fra pakistansk territorium angreb mål i Iran. Iranske myndigheder hævdede, at de var tilknyttet Israel. Iranske myndigheder er paranoide og ser Mossad bag hver busk. Flere såkaldte agenter er blevet anholdt for nylig.

Pakistan har atomvåben, og situationen kan hurtigt komme ud af kontrol.

Pakistan angreb terrormål i Iran natten til torsdag, siger det pakistanske udenrigsministerium. Flere er meldt dræbt. Iran kræver en øjeblikkelig forklaring.

Udenrigsministeriet beskriver angrebene som målrettede luftangreb mod skjulesteder brugt af terrorister i Sistan-Baluchistan-provinsen. Ydermere står der, at “adskillige terrorister blev dræbt”.

– Formiddagens aktion blev taget i lyset af troværdige efterretningsoplysninger om kommende terroraktivitet i stor skala, skriver Udenrigsministeriet.

Kræver forklaring

Iran kræver, at Pakistan straks forklarer sig selv om angrebene, siger en embedsmand ifølge nyhedsbureauet Tasnim.

Det semi-officielle YJC nyhedsbureau rapporterer, at tre kvinder og fire børn, ingen af ​​dem iranere, blev dræbt i en eksplosion.

Irans statslige nyhedsbureau Irna rapporterer, at “adskillige eksplosioner blev hørt i flere områder omkring byen Saravan”, der ligger i Sistan-Baluchistan.

Separatister

The New York Times er informeret af en højtstående pakistansk embedsmand om, at landet har angrebet mindst syv lejre, der blev brugt af Baloch-separatister omkring fem miles inden for grænsen.

ANNONSE

Reuters er informeret af en pakistansk efterretningskilde om, at angrebene blev udført af militære krigsfly.

– Vores styrker har udført angreb for at målrette Baluchi-militante inde i Iran, fortalte kilden til Reuters. Han tilføjer, at de militante, der var målet for angrebet, tilhører en Baluchistan-gruppe, der ønsker uafhængighed for den pakistanske provins Baluchistan.

Angreb mod Pakistan

Iran gennemførte tirsdag et luftangreb i Pakistan, som det hævder var rettet mod en “iransk terrorgruppe” med tilknytning til Israel, og at alle de dræbte var iranere. Pakistanske myndigheder har reageret kraftigt på angrebet og udtalt, at to børn blev dræbt.

Det pakistanske udenrigsministerium fordømte den “uprovokerede og åbenlyse krænkelse af Pakistans suverænitet”, og tilbagekaldte dets ambassadør fra Iran. Pakistans udenrigsminister afslutter sine udenrigsbesøg for at vende hjem, og premierminister Anwaar-ul-Haq Kakar aflyser sit besøg i World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz.

Samtidig har den iranske ambassadør i Pakistan, som er i Iran, fået at vide, at han ikke kunne vende tilbage til Islamabad. (NTB)

Pakistan er sunnimuslim og Iran er shia. Det er et væsentligt element i forholdet.

 

Køb “Clash of civilizations?” her!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden