Nyt

police

Landskrona er udsat. Klokken 23 indtraf en stor eksplosion udenfor rådhuset i byen. Indgangspartiet blev ødelagt og vinduerne knust, præcis som ved Skattestyrelsen på Østerbro. Nogle vil sende et budskab.

Men svenske myndigheder har svært ved at reagere. Det her var den ottende eksplosion i byen siden december. En af dem stod politiet selv for.

En explosion inträffade vid stadshuset i Landskrona under onsdagskvällen. Flera stora fönsterrutor krossats i samband med explosionen, som hördes över ett stort område.
Nationella bombskyddet har kallats till platsen. (…)

Sedan december 2018 har det inträffat sju större sprängningar i Landskrona varav den ena utfördes av polisens nationella bombskydd sedan ett misstänkt föremål hittats. Därutöver har två skjutningar där personer skadats av skotten ägt rum i staden.

Explosion vid stadshuset i Landskrona

Svenske myndigheder har en egen særegen måde at tale på. De lader til at tro at problemerne bliver mindre hvis man undlader at benævne dem med deres rette navn.

– De flesta som har ringt in har uppgett olika adresser, men när polisen åker ut ser de att stadshuset på Drottninggatan är skadat. Flera rutor är krossade, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i Skåne.

Medierne og politikerne er optaget af at få frem at ingen kom til skade. Det overskygger et brutalt angreb på et statsligt symbol. Eksplosionerne er krigserklæringer. Det samme er også angrebet mod Skattestyrelsen.

Danske medier og politikere er ligeså undvigende som de svenske. Der er den ikke store forskel selvom svenske politikere har nogle egne “tricks”. Som kommualrådets leder, Torkild Strandberg, der ikke tror at det nødvendigvis var rådhuset man ville ramme.

ANNONSE

Strandberg tror ikke det har noen spesiell betydning at eksplosjonen inntraff på rådhuset denne gangen.

–Uansett hvilken bygning det er, utsetter man mennesker for fare, man bryter alle skrevne og uskrevne regler, sier han. (NTB-TT)

En lille detalje: Billederne viser terrorspærringer foran trappen til rådhuset. Men de kan ikke beskytte mod tobenede med onde hensigter.

Heller ikke i Danmark.

Explosion vid stadshuset i Landskrona

ANNONSE