Nyt

Svensk politi har anholdt fire personer i Tyresö, sydøst for Stockholm, mistænkt for forbindelser til IS og terrorplaner. Säpo angreb et mødelokale, der fungerer som moske, og smadrede vinduer og døre med en forhammer.

Derefter blev der kastet tåregasgranater ind. Politiet tog ingen chancer.

– Jag såg poliser som låg på en kulle här på baksidan och bytte om. Två från insatsstyrkan, sen kom de fram och höll mig ur vägen. De gick fram med en slägga och började slå sönder fönstren. När de fått hål på rutorna kastade de in chockgranater, säger ett ögonvittne till polisen insats.

Vittnet beskriver att poliserna sedan bröt upp dörren till lokalen och genomsökte den, sedan anlände tekniker till platsen.

Säpo siger, at det handler om mennesker i et voldeligt islamistisk miljø, med forbindelser til IS i udlandet. De fire er desuden sigtet for våbenforbrydelser og organiseret kriminalitet.

– Det handlar om en grupp individer i den våldsbejakande islamistiska miljön. Den misstänkta brottsligheten har internationella kopplingar och knyts till terroristorganisationen IS, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson vid Säpo till DN.

Säpo siger, at de ikke turde vente længere med at slå til. Hensynet til livet kommer før alt.

– Vi kan inte vänta på att ett brott ska inträffa. När det kommer till människoliv kan vi aldrig chansa, säger han.

https://www.dn.se/sverige/sapo-och-polisen-i-gemensam-insats-i-tyreso/

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden