Nyt

Aftonbladet kan ikke længere lægge låg på, hvorledes situationen er i mange af Sveriges forstæder. Hverdagen på disse områder er kendetegnet ved brutal vold mod offentligt ansatte. Især politiet bliver rammet og er magtesløse. En helt korrekt gengivelse af situationen viser os, at politiet selv er jaget ud af forstæderne. Netsteder, såsom svenske traditionelle medier har kaldt hatsajter, har i flere år rapporteret om en foruroligende udvikling i svenske forstæder. Nu beretter gammelmedia selv om situationen, men de skriver ikke noget om, hvilken baggrund de voldelige bandemedlemmer har.

I en artikel i Aftonbladet torsdag aften er der en video, der viser, hvordan politiet bliver jagtet af voldelige bander. Det er tidligere blevet hævdet, at Sverige har 55 no-go zoner. Aftonbladet viser til 15 specielt udsatte områder. Seks af disse betragtes som rene risikozoner. Göteborg er særligt hårdt ramt af disse lovløse zoner. Fulde seks områder er repræsenteret i byen som nordmænd besøger for at hygge sig i forlystelsesparken Liseberg.

Sveriges problemer er, at ingen af aktørerne ønsker at tage ansvar for situationen: Politiet kender problemerne mest akut og er dagligt truet. Men hvis de skulle lykkes pågribe nogle af dem, der angriber dem, og skaffe bevis, så sker der ingenting. Sagen frafaldes. Aftonbladets reporter Christoffer Nilsson registrerer, at det er sådan, han siger politiet er “enormt frustrerede”, men han spørger ikke, hvorfor domstolene ikke gør deres arbejde, hvorfor de saboterer ordensmagten.

ANNONSE

Det er denne svaghed, der bliver Sverige öde: Problemerne vokser med i rekordtempo, og der sker intet. Politiet er ikke tilladt at gøre noget som helst, der ville holde situationen i skak. De skal løbe efter “foröverna”, dvs. på klippet som Aftonbladet legger ud, er der en politimand, der skal løbe – for livet. Han får en stor sten i ryggen.

Eftergivenhed er politik i Sverige, og det kommer fra toppen. Der vil man ikke vide.

Det udfolder sig i Sverige en intifada, hvor hovedsageligt muslimsk ungdom fører krig mod alle symboler på den svenske stat. De jages væk fra områderne, og svensk lov gælder ikke på disse områder.

Politiseret politi

Men også politiet er politiseret. Gademandskabet se problemerne, men de er ikke tilladt at sætte ord på dem. De får i højden beskrive, at de bliver truet med døden.

Flera av händelserna klassas som mycket allvarliga.

– Vi blir utsatta flera gånger i veckan, ibland kan en patrull drabbas fler än en gång på ett pass. Bara i fredags hade vi sju händelser med stenkastning. Vi har haft tur som inte skadats allvarligt, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Järva.

Erik Ahnlund är gruppchef för en gatulangningsgrupp i Rinkeby som gör ingripanden i hela Järvaområdet. Han har utsatts för stenkastning vid flera tillfällen.

– Ofta är det livsstilskriminella som vill få bort oss från sitt område. Situationerna är livsfarliga. Det handlar om knytnävsstora stenar, säger Ahnlund.

Når du går videre op i hierarkiet, gælder kun dialog og forståelse.

I det samme klip der viser, hvordan politiet jagtes, interviewes poliskommisarie Johnny Lindh. Det er godt med øget straf og flere poliser, siger han, men det løser ikke problemerne: Rinkeby og Tensta er områder der er övergivna af resten af samfundet. De unge skal tilbydes uddannelse eller arbejde. Det er for stor overbelægning i boligerne etc. – Det lyser rødt på alle måleområder, siger Lindh, der ønsker en samlet løsning.

Det kræver en regering med et bundløst kasse. Det kommissarien lancerer er ren utopi, men han foregiver at det er en reel løsning.

Men hvis kun utopien kan løse problemerne, vil intet ske.

Og det er præcis, hvad der “sker”: Politiet fortsætter med at løbe efter hætteklædte unge, der kastede sten og i nogle tilfælde bliver de selv jaget.

Når selv politiets ledere “strunt” taler, er der intet håb. Sverige fald fortsætter uhindret.

Särskilt utsatta områden
Polisens nationella operativa avdelning (NOA) har karlagt utsatta områden i Sverige.
Rapporten visade att 15 områden sågs som särskilt utsatta och sex av dem klassades som riskområden.
Brottsligheten i områdena kan vara våldshandlingar, upplopp eller narkotikahandel som påverkar de boende direkt eller indirekt. Enligt rapporten var det även svårt för polisen att jobba i vissa av områdena på grund av risken att bli utsatt för stenkastning, annan våld eller hot.
De särskilt utsatta områden är:
Vivalla, Örebro
Hallunda/Norsborg, Botkyrka
Husby, Stockholm
Ronna/Geneta/Lina, Södertälje
Rinkeby/Tensta, Stockholm
Araby, Växjö
Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö
Södra Sofielund, Malmö
Bergsjön, Göteborg
Biskopsgården, Göteborg
Gårdsten, Göteborg
Hammarkullen, Göteborg
Hjällbo, Göteborg
Lövgärdet, Göteborg
Skäggetorp, Linköping

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22888339.ab

Billedet: Et australsk tv-team blev angrebet da de forsøgte at lave en reportage i en af “förorterna”, på samme måde som den norske tv-journalist Anders Magnus og hans team nylig blev. Disse billeder har gået verden rundt. Hvor meget har det kostet Sverige? Tidligere har Malmö givet Sverige et dårligt ry. Dengang angik det jøder. Nu angribes tv-crew som søger at udføre en vanlig job. Det er ikke så mange steder i verden dette sker. Hvad foregår i Sverige, vil folk spørge.
ANNONSE

3 svar til “Seks no-go zones bare i Göteborg, svensk polis “tappar kontrollen””

 1. queuecumber siger:

  Årsagerne til volden er vel flg., rangeret efter vigtighed:

  1. Lav IQ
  2. Kultur
  3. War on drugs

  Desværre er ingen af disse faktorer politisk korrekte at nævne, og vil derfor ikke blive erkendt af svenskerne.
  De faktorer som politimanden nævner kommer her:

  100. Boligmangel
  125: Mangel på fritidshjem osv.

  Svenskerne er måske dygtige sociale ingeniører. Desværre er problemerne ikke sociale, men kulturelle eller biologiske.

 2. finnur siger:

  Och om några år är no-go zoner blivit sjålva samhället i alla svenska städer, och vad då?

 3. […] er som at lytte til statsminister Erna Solberg. Når journalist Anders Magnus viser en rapport fra Rinkeby udenfor Stockholm som minder om Vestbredden eller banlieuene i Paris, svarer Solberg, at”vi […]