Nyt

 

Skærmdrop fra video.

Fem teenagere er pågrebet efter at et lesbisk par blev udsat for grov vold på en bus i London. Kvinderne mener “højrepopulismen” har skylden for stigningen i hadkriminalitet.

Melania Geymonat (28) og Chris (29) blev behandlet på sygehuset for ansigtsskader efter angrebet.

Løsladt mod kaution

– Drengene er mellem 15 og 18 år og er pågrebet i forbindelse med det forfærdelige angreb, siger London-politiet i en udtalelse.

Teenagerne blev pågrebet fredag, men er allerede løsladt mod kaution, oplyser politiet.

Privat foto fra Facebook

Geymonat sagde fredag til BBC at flere teenagere chikanerede parret, før de krævede at de skulle kysse hinanden. De skal også have talt aggressivt om lesbiske kvinder og seksuelle stillinger.

– De kastede mønter på os. Så ser jeg at min kæreste ligger ned og bliver slået. Jeg prøvede at hjælpe, men så blev jeg slået selv. Jeg blødte kraftigt, siger Geymonat, som oprindeligt er fra Uruguay.

Ifølge statistikken fra Londons politi er homofobiske angreb i byen steget fra 1.488 til 2.308 i perioden 2014 til 2018.

Årsagen: Højrepopulismen

Geymonats kæreste, amerikaneren som kun er benævnt Chris, siger at hændelsen var skræmmende, men at hun ikke er bange for at være åbent lesbisk.

Chris har klare meninger om hvad, der er årsagen til stigningen i hadkriminaliteten: højrepopulismen.

Chris added: “A lot of people’s rights and basic safety are at risk. I want people to feel emboldened to stand up to the same people who feel emboldened by the right-wing populism that is, I feel, responsible for the escalation in hate crimes.

– Kvindehad

Melania Geymonat mente også at vide at angrebet var motiveret af kvindehad. De blev angrebet, ikke bare fordi de var to lebber på date, men slet og ret fordi de var kvinder:

Ms. Geymonat, who lives in Bishop’s Stortford in Hertfordshire but is originally from Uruguay, said she felt the violence had not been directed at them only because they are “women who are dating each other, but also because we are women”.

ANNONSE