Nyt

Londons politichef siger, at den bombe, som ikke detonerede som planlagt på undergrundsbanen i London forrige uge, var fuld af eksplosiver og splinter.

I et interview med radiostationen LBC, siger Londons politichef Cressida Dick, at bomben som blev fundet forrige uge var meget farlig, og angrebet mod undergrundsbanen kunne være gået langt værre.

Ingen mistet livet, men 30 personer blev såret, da en bombe placeret om bord i en vogn i et undergrundstog gik af i morgentravlheden, fredag den 15. september. Angrebet skabte panik blandt de mange pendlere, og nogen blev såret, da de blev trukket ind i det kaos, som opstod.

Ifølge politiet detonere bomben ikke, som den skulle, og skadesomfanget blev derfor meget mindre end det kunne have været.

Indtil videre er seks personer pågrebet i forbindelse med efterforskningen af det, de britiske myndigheder kalder et terrorangreb. To af dem blev løsladt torsdag, uden at være tiltalt for noget. De fire andre er i politiets varetægt.

ANNONSE

En af dem, som blev løsladt, er en 21-årig mand af syrisk oprindelse, som blev pågrebet lørdag udenfor en fastfood-restaurant i det vestlige London. Ifølge britiske medier havde han tilknytning til samme plejefamilie, som en 18-årig, der også er pågrebet.

ANNONSE