Nyt

En muslimsk polititjenestemand i Scotland Yard, som havde arbejdet med Usman Khan i forbindelse med et program for rehabilitering af terrorister, advarede mod hans aggressioner otte måneder før angrebet ved London Bridge den 29. november, hvor to mennesker blev dræbt inden Khan selv blev dræbt af politiet.

Det afslører Sunday Times.

Vidnesbyrdet fra Whistlebloweren, som siden er stoppet ved politiet, tyder på at Khan mislykkedes i et forsøg på at skjule sine aggressioner:

The mentor, who spent more than 50 hours with Usman Khan after his release from prison, said he had witnessed him lose his temper during an intervention meeting, which had revealed a dark side to his otherwise “suspiciously rehearsed” persona.

He said Khan became “enraged” in a mentoring session because he was frustrated by the probation service’s restrictive licence conditions, which included an electronic monitoring tag and closely supervised access to the internet.

Tjenestemanden arbejdede med det såkaldte Desistance and Disengagement Programme (DDP), som tager sigte på at få personer, som er eller har været involveret i terrorrelaterede aktiviteter, på bedre tanker.

Hans advarsler blev imidlertid ignoreret:

He said that he had revealed the incident in his session assessment report, which was sent to the Home Office and the probation service, but he heard nothing back.

Han blev derimod pålagt mundkurv efter Usman Khans angreb i november:

The Home Office, however, contacted him immediately after the London Bridge terrorist attack on November 29, when Khan killed two people and injured three others — but only to advise him against speaking to the media.

Men den tidligere politimand valgte altså at gå offentligt ud med sagen, og siger han er rede til at briefe politiet så at man kan drage lære af det hele:

“The ideology needs to be challenged without fear of being too politically correct.”

Rehabiliteringsprogrammet er mislykket, fordi det ikke fokuserer på ideologi og ekstremisme, siger Whistlebloweren til Sunday Times.

 

ANNONSE