Nyt

Belgiske myndigheder sier de har fundet et større våbenlager efter at Saleh Abdeslam ble pågrebet fredag. De tror han forberedte nye angreb.

Kredsen af mennesker som var involveret i angrebene i Paris fredag 13. november, vokser. Myndighederne har kortlagt 30 mennesker til nu og tror antallet vil vokse.

The arrest of terror suspect Salah Abdeslam resulted in authorities finding a large number of weapons, Belgian Foreign Minister Didier Reynders said Sunday.

“He was ready to restart something in Brussels,” said Reynders, speaking at the German Marshall Fund’s Brussels Forum. “And it’s maybe the reality because we have found a lot of weapons, heavy weapons, in the first investigations and we have found a new network around him in Brussels.”

The investigation also showed more people were involved in the November 13 Paris attacks than first thought, he said.

“After the terror attacks in Paris, I said to one TV channel in the U.S. that we were searching for around 10 people with heavy weapons. We have far more than that since November, and not only in Belgium but also in France,” he said. ” … For the moment we have found more than 30 people involved in the terrorist attacks in Paris, but we are sure there are others.”

Abdeslam giver belgisk politi en lille smule information, i håb om at forsinke udlevering til Frankrig. Men det er selvsagt forgæves. Frankrig kommer med en ny begæring for at speede op processen, som normalt tager tre måneder.

http://edition.cnn.com/2016/03/20/world/belgium-paris-attack-suspect-abdeslam/

ANNONSE