Nyt

Den 28-årige stewardesse Melania Geymonat skulle blot køre en tur med en dobbeltdækkerbus i London onsdag da hun og kæresten blev chikaneret af flere mænd.

Mændene skal have forlangt at de to kvinder skulle kysse hinanden mens de så på. Det nægtede kvinderne at gå med til, skriver blandt andre Evening Standard.

Så fik de bank af mindst fire mænd.

Melania har delt oplevelsen på sin Facebook-side, hvor sagen i skrivende stund har 11.000 delinger og 4.900 kommentarer.

Hun kalder angrebet “chauvinistisk, misogyninsk og homofobisk vold”.

Billedet, hun har lagt op, viser parret på bussen med blod i ansigtet og på tøjet. Fra Facebook-  indlægget:

Last Wednesday, I had a date with Chris. We got on the Night Bus, heading for her place in Camden Town, climbed upstairs and took the front seats. We must have kissed or something because these guys came after us. I don’t remember if they were already there or if they got on after us. There were at least four of them. They started behaving like hooligans, demanding that we kissed so they could enjoy watching, calling us ‘lesbians’ and describing sexual positions.

“Der var bare os og dem i bussen”, skriver hun. De to kvinder prøver i fortvivlelse på forskellige måder at hindre situationen i at udvikle sig, men til ingen nytte:

In an attempt to calm things down, I started making jokes. I thought this might make them go away. Chris even pretended she was sick, but they kept on harassing us, throwing us coins and becoming more enthusiastic about it. The next thing I know is that Chris is in the middle of the bus fighting with them. On an impulse, I went over there only to find her face bleeding and three of them beating her up. The next thing I know is I’m being punched. I got dizzy at the sight of my blood and fell back. I don’t remember whether or not I lost consciousness.

Bussen stopper og politiet kommer ombord. Det konstateres at de også er blevet frarøvet deres ejendele. Melania ved endnu ikke om hendes næse er brækket, skriver hun:

I don’t know yet if my nose is broken, and I haven’t been able to go back to work, but what upsets me the most is that VIOLENCE HAS BECOME A COMMON THING, that sometimes it’s necessary to see a woman bleeding after having been punched to feel some kind of impact. I’m tired of being taken as a SEXUAL OBJECT, of finding out that these situations are usual, of gay friends who were beaten up JUST BECAUSE. We have to endure verbal harassment AND CHAUVINIST, MISOGYNISTIC AND HOMOPHOBIC VIOLENCE because when you stand up for yourself shit like this happens.

Evening Standard har været i kontakt med The Metropolitan Police som har bekræftet, at sagen er under efterforskning, men vil ikke give yderligere kommentarer.

Londons borgmester Sadiq Khan har fordømt angrebet på sin Twitter-profil:

“This was a disgusting, misogynistic attack. Hate crimes against the LGBT+ community will not be tolerated in London.”

 

ANNONSE