Kommentar

Så sent som torsdag i sidste uge blev Abdelkader Merah, (36), bror til Toulouse-terroristen Mohammed Merah, idømt 30 års fængsel for direkte medvirken til drabene på tre soldater og angrebet på en jødisk skole i Toulouse, hvor han dræbte rabbiner Jonathan Sandler og to af hans børn såvel som en anden pige. Dette var i 2012. Merah blev dræbt i sin egen lejlighed efter at have forskanset sig der. Broren blev først dømt til 20 år for medvirken. Nu har en højere domstol fundet ham skyldig i direkte, aktiv medvirken. Mange regner Merha som den, der startede jihad i Frankrig.

Le Monde har ophøjet sig til forsvarer af det multikulturelle samfund og er dermed skredet længere og længere mod venstre. Visse ting var tabu, bla. angreb på jøder og kirker. Efter Notre Dame er der sket en mærkbar ændring i det forhold.

With the trauma of the Notre Dame cathedral fire still burning fresh in the nation’s collective mind, Le Monde appeared to change direction, daring to publish the findings of a government report that determined that in 2018, France saw another dramatic increase in the number of anti-Christian attacks, including the desecration and destruction of churches and cemeteries.

ANNONSE

Hvis venstresiden tør indrømme, at kirker er under angreb, vil det sætte en proces i gang. Vi ser ingen tegn på noget lignende i Norge, tvært imod.

In 2018, France recorded 1,063 anti-Christian attacks compared to 1,038 the previous year. This is 1,000 attacks per year, Le Monde emphasized in its report, meaning an average of three per day. This is in contrast to the reported 541 antisemitic and 100 anti-Muslim incidents reported in the same time period. The report notes that in a majority of these incidents it was Christian structures and statues that were desecrated, though there were also a few dozen break-ins and incidents of property theft at churches across the country.

Angreb på jøder har forekommet længe, nu har angreb på kristne symboler vist en stærk stigning. Er der en sammenhæng? Er det de samme gerningsmænd? Når fakta kommer på bordet bliver man nødt til at følge op.

Frankrigs konservative og katolske medier gengav rapporten før branden i Notre Dame. Le Monde vælger at gøre det nu. Det er sigende og givet en bevidst handling.

Le Monde‘s decision to reference the report at this time is a sign that outside the right-wing segments of French society, the realization that silencing serious social and security problems does not help resolve but rather exacerbates them is beginning to seep in. The French may have fought to separate church and state, but that does not mean they intend to bury their religion.

Det er gået op for venstresiden, at hvis de vælger at være tavse om forfølgelsen af kristne i de muslimske lande, vil de ikke have noget at stille op med når forfølgelsen kommer til Europa. Det ser de nu ud til at have indset.

Bare tanken om en sådan sammenhæng synes utænkelig for Den norske Kirke. Den er mere optaget af at få hentet IS-børnene hjem.

Those who remain silent on the murder and persecution of Christians in distant countries like Nigeria, Syria, Algeria, Indonesia, and Sri Lanka will find themselves persecuted at home. While there is no evidence that the Notre Dame fire was deliberate, the incident has opened a Pandora’s box for the silencers and the silent, sparking a public debate over the persecution of Christians in the very heart of Catholic Europe.

 

 

 

After Notre Dame, France Breaks Its Silence on Radical Islam

ANNONSE