Kommentar

Det mest dramatiske angreb på en kirke skete da Sain Sulpice-kirken i Paris blev antændt 17. marts i år. Det faldt politiet svært at indrømme at branden var påsat. Den kom lige efter massakren i Christchurch. Er det overhovedet muligt at forestille sig at et hævnangreb på en moské i denne størrelsesorden ville blive forbigået i tavshed?

Katolske kirker blev udsat for 877 vandaliseringer og 129 tyverier i 2018, viser tal fra politiet. Alligevel får angrebene kun beskeden offentlig opmærksomhed. Hverken myndighederne eller medierne bryder sig om at omtale angrebene på kirkerne.

“Hard to say exactly, but we do know that the government has downplayed the official figures for years … The French government and media seem to be mostly complicit in their silence, perhaps because the church and Christianity is seen as a historically powerful majority,” Ellen Fantini of the Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe told the Daily Caller News Foundation in an email Thursday.

De isolerede tal for 2018, er bare en lille del af historien. Antallet af angreb er firedoblet fra 2008 til 2018. Noget er sket på bare ti år.

The French Ministry of the Interior said attacks on Christian sites have quadrupled between 2008 and 2019, according to RealClear.

Angrebene går fra urinering i døbefonten til dødelig terror, som angrebet på julemarkedet i Strasbourg i december og henrettelsen af pater Jacques Hamel under udførelsen af højmessen i 2016.

These attacks include urination in baptismal fonts, the desecration of Catholic cemeteries and destroying centuries-old art. Some point to growing “Christianophobia” and cite the extreme examples of suspected terrorism, opening fire at a crowded Christmas market in Strasbourg, France, in December and the 2016 murder of priest Jacques Hamel.

Der har udviklet sig en anti-kristelig holdning, i det mindste blandt dele af befolkningen, og kirkelige institutioner står ubevogtede hen. De er lette mål, symboler på tradition og det gamle flertals-Frankrig.

ANNONSE

For example, Christian journal Avenir de la Culture looked into the example of a nude female protester posing in front of the Virgin Mary statue in the Grotto at Lourdes reported RealClear.

“These are not isolated acts,” the author wrote in September, according to RealClear’s translation. “They testify to a climate in France that is profoundly anti-Christian.”

Med til at øge den anti-katolske stemning har været alle rapporterne om overgreb indenfor kirken.

Her er kirken selv et problem. Ledelsen siger lige ud at de ikke ønsker opmærksomhed omkring angrebene for ikke at give næring til en følelse af forfølgelse, som om det bare var en indbildt følelse. Den virkelige årsag kommer i næste led: Kirken vil ikke bidrage til en anti-muslimsk stemning.

The stories of these desecrations may remain untold because many members of the church who are most affected do not want media outcry.

“We do not want to develop a discourse of persecution,” Archbishop Georges Pontier, head of the French Bishops Conference, told Le Point according to a translation included in RealClear. “We do not wish to complain.”

Medierne og myndighederne udøver et stille pres på kirken for at de ikke skal henlede opmærksomheden på fjendtligheden mod kirkerne og kristendommen.

Media and government may not call attention to the attacks to avoid provoking anti-Islamic sentiment, although evidence shows Muslims are behind a “small fraction” of anti-Christian crimes, according to RealClear.

Til sammen danner de et tavshedens forbund.

Den samme kultur som førte til at overgrebene kunne florere indenfor kirken og overgriberne blive beskyttet, leder i dag til at kirkens ledere svigter deres ansvar. De står ikke op for troen.

“On a positive note, a new citizens’ initiative has been formed (mostly young Catholics, as far as I can tell, called Protège ton église … to coordinate volunteers to check on churches and to politely disperse troublemakers,” she said.

Første skridt til at gøre noget er at tale sandt.

 

French Police Reported Nearly 900 Acts of Anti-Christian Vandalism in 2018. What Is Going On?

ANNONSE