Kopierede/fra hoften

Landsformand for Nye Borgerlige Ungdom, folketingskandidat Mikkel Bjørn Sørensen, giver et godt eksempel på verden ifølge DR. Sakset fra Facebook.

“‘Jeg er på vej til det, der kunne have været historien om en vellykket socialistisk revolution’.

Sådan starter DR søndagens program om Venezuelas økonomiske kollaps. Problemet er imidlertid, at fænomenet ‘vellykket socialistisk revolution’ er et ligeså stort fantasifund som alverdens fabeldyr og mytologiske væsener.

På bare 20 år er Venezuela gået fra at være et af verdens rigeste lande til et fattigdomspræget humanitært kaos, hvor befolkningen sulter og pengesedlerne er så lidt værd, at man laver tasker af dem.

Da jeg i weekenden besøgte mine forældre og derfor så programmet i deres stue, hørte jeg min mor kommentere: ‘Altså, det må jo være fordi, der er noget galt i fordelingen mellem de rige og de fattige’.

En tankegang, der desværre er medvirkende årsag til hele miseren, men som er udpræget dansk. Idéen om, at vi ved omfordeling og øget beskatning kan bane vejen til velstand. Men det økonomiske kollaps skete først ved valget af Chavez i 1998 og de deraf følgende bestræbelser på at bekæmpe kapitalismen og fordele landets ressourcer mere ligeligt.

I Danmark er det kapitalismen og markedskræfterne, der muliggør den store velstand og de deraf potentielt høje skatter. Venezuela genblomstrer først, når friheden og retssamfundet genoprettes. Socialismen er en modbydelig ideologi, hvis dunkle følgevirkninger spøger, hvor end den forsøges udbredt. (Mikkel Bjørn Sørensen, 5. marts 2019)

ANNONSE