Hovederne på bloggen

“”Virksomhederne skal investere i mennesker, folk og dynamik – f.eks. ved at støtte universiteter til at få flere professorater. Det har en afledt effekt på produktiviteten og indtjeningen på sigt.”

Ja, det lyder fornuftigt, men her undlader den indsigtsfulde økonom at huske på elefanten i lokalet. Elefanten hedder ukontrolleret indvandring fra den tredje verden, og den gør det sværere og sværere at virkeliggøre Steen Jakobsens ellers udmærkede forslag. Og hvorfor nu det?

Fordi denne indvandring i snit er rystende lavt kvalificeret og givetvis vil være det ud i al fremtid.”

Mede udgangspunkt i cheføkonom Steen Jakobsens indlæg om årsagerne til den økonomiske stagnation: Kapitalismens amokløb og den deraf følgende underminering af middelklassen, giver Morten Uhrskov sit bud på løsningen: Kapitalen skal (igen) bindes til nationalstaten, så den kan afbøde de værste bivirkninger ved markedskræfternes totale råden – og masseindvandringen, der bringer ukvalificerede og uintegrerbare mennesker til landet, skal stoppes og vendes den anden vej.

ANNONSE

Læs Uhrskovs indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9226653/den-perfekte-storm/

ANNONSE

Mest læst