Kopierede/fra hoften

Collage: ‘Revolutionære Antifascister’ i Rojave, Syrien, 2019

Flere danskere har kæmpet med kurdiske nationalister for et selvstændigt Kurdistan, men våbenføre venstreradikale har ikke overskrift-potentiale i danske medier. Det har blandt andet drejet sig om Tommy Mørck, der var daglig leder af Alternativet i Århus, før han sluttede sig til YPG i Rojave. Nævnes må også, at den yngre sønderjyde Aske Barfod Sivesgaard, der på Twitter flasher sin sympati for Antifascstisk Aktion, har en fortid i Socialistisk Ungdomsfront i Århus.

Selvom flere venstreradikale grupperinger med jævne mellemrum erklærer sympati for væbnet kamp, så er det nu alligevel en eskalering, at Revolutionære Antifascister nu bekendtgør, at de har medlemmer der kæmper for en socialistisk revolution i Syrien. Set herfra er der intet galt i at tilhængere af henholdsvis en islamisk- og en socialistisk Stat skyder med skarpt efter hinanden, men man må håbe PET holder øje med eventuel overlevende.

Bemærk, at de i det spidsfindigt formulerede kampskrift herunder, indirekte opfordrer meningsfæller til at angribe Tyrkiske interesser i Danmark. Bemærk også ordvalget, der skal sløre det store paradoks, at de kæmper for et frit Kurdistan… og samtidig for kurdernes kamp mod ‘nationalstater’.

ANNONSE

Nogle af vores kammerater er i Rojava for at bidrage til forsvaret af den sociale revolution. Vi står solidariske med kurdernes kamp for et andet samfund baseret på feminisme, direkte demokrati, social økologi og pluralisme, for deres kamp mod kapitalisme og nationalstater, og vi bringer her en besked fra vores kammerater: ‘Solidaritet med Rojava!’

… Tyrkiet med fascisten Erdogan i spidsen gør sig klar til storoffensiv mod Rojava, for at knuse de revolutionære fremskridt. … Derfor er vi taget til Rojava for at forsvare revolutionen og vi opfordrer alle til at stille sig solidariske med Rojava. Vi opfordrer til at lægge pres på vestlige politikere for at gribe ind og vi opfordrer til at lægge pres på Tyrkiet. Vi anser derfor enhver aktion rettet mod Tyrkiets miltære, politiske eller økonomiske strukturer, som et udtryk for solidaritet. … Kampen fortsætter!” (‘Revolutionære Antifascister’ på Facebook, 9. januar 2019)

ANNONSE