Nyt

(24syv-tilrettelægger Laura Na Blankholm med flere gange dømte Rune Eltard, Søtorvet, 13. august 2013

Det er ikke kun islamister, der har fået eget magasin på 24syv. Forleden kunne man eksempelvis høre venstreradikale Mads Ananda Lodahl præsentere sin seneste roman, der giver et ‘indblik i bøssesauna-kulturen’, og fortæller om hvordan ‘den heteroseksuelle verdensorden kan lære af queer-erfaringer’. Simon Andersen var en god journalist, men som chefredaktør er han helt ubrugelig.

I dagens udgave Berlingske, kan man læse om en ny programserie på samme kanal – ‘Revolutionen’, der har til hensigt at ‘undersøge, hvordan en kommunisme for det 21. århundrede ser ud’. Det lyder karikeret, men værten er Eskil Andreas Halberg, kendt fra venstreradikale Modkraft.dk, og tilrettelæggeren er Laura Na Blankholm, der også har en fortid på venstreradikale Modkraft.dk. Kommunister om kommunisme. Vi skriver 2022.

Jeg har nævnt begge flere gange her på siden. Halberg eksempelvis, da han i medierne proklamerede at han ikke troede på ideen om lønarbejde, endsige parlamentarisme. Blankholm eksempelvis, da hun i tilbage i 2013 var på gaden med Rune Eltard-Sørensen, Modkraft-redaktøren, der blandt andet har domme for overfald på Farum-borgmestr Peter Brixtofte (2001) og udenrigsminister Per Stig Møller (2003).

ANNONSE

Skarp kommentar af Jan E. Jørgensen på Berlingske.dk – Statsfinansieret kommunistisk propaganda på 24syv.

“24syv beskriver programmet således: ‘Planeten brændes af, ulighed hærger overalt, og de vestlige demokratier er i krise.’ Lyder lidt venstredrejet, men dejligt med pluralisme… Fortsættelsen fik mig dog til at spærre øjnene op. ‘Vi skal undersøge, hvordan en kommunisme for det 21. århundrede ser ud. Derfor arbejder vi hver tirsdag på en drejebog for Revolutionen og snakker om, hvad der konkret skal til for at forandre verden.’

… det bliver værre: ‘Jeg er meget begejstret for, at vi kan bruge public servicemidler til at tale om, hvordan vi laver vores samfund grundlæggende om,’ siger Eskil Halberg, der er vært på programmet.

Han kan ikke tro sit held over at få kommunistisk propaganda betalt af public service midler.

Pressemeddelelsen slutter med at bagatellisere kommunismens forbrydelser: ‘Der er mange, som tror, at kommunisme er noget støvet noget fra fortiden, eller som forbinder det med tvangsarbejde og massemord. Men over hele verden er der en stigende interesse hos yngre generationer for at genopfinde kommunismen. Danmark er altid bagud, og altså også med at tænke revolutionen på ny. Men kommunisme, forstået som kampen for et andet liv, har aldrig været mere relevant end nu.’

…Nu lægger 24syv mikrofon til denne revisionistiske historieskrivning for skattekroner.”

Twitter-reaktioner

“Virkelig nice at høre, Eskil! Det glæder jeg mig super meget til. Kommer I til også at dække den anti-imperialistiske del også? Det plejer at være et blind spot for den danske venstrefløj. Torkil Lauesen om parasitnationer og afhængighedsteori vil være oplagt.” (Emil Hammar, 6. februar 2022)

“Hvis I mangler en jingle til programmet må I bruge min kommunistiske rapmusik helt gratis…” (Marc B. Sanganee, Kommunistisk Parti, 6. februar 2022)

statsfinansieret kommunistisk propaganda 🥰” (Søren Mau, 6. februar 2022)

“Det lyder super godt og endnu en oplagt mulighed for at skræmme de borgerlige medier og debattører…” (Ph.d. Esben Bøgh Sørensen, 6. februar 2022)

“Spændende! Det glæder jeg mig til at følge med i. Glæder mig også til at følge med i Berlingske-segmentet tude i mindst 20 uger i træk” (Ph.d. Lukas Slothuus, 6. februar 2022)

“Håber det har samme kvalitet som Poya Pakzads programmer. Det var fandme klasse!” (Rasmus Hjorth)

Citater. Om og af Eskil Halberg

“Har De mødt Eskil Andreas Halberg? Sikkert ikke! Eskil er en af mine studerende, som også er tilknyttet Jagtvej 69. Lad mig fortælle Dem lidt om Eskil… Det sidste halve år er jeg kommet til at kende Eskil lidt bedre, eftersom han har aftjent sin militærnægtertjeneste i Dansk Sociologforening, som undertegnede er formand for. … Eskil udnytter gerne hvert eneste ledige øjeblik, jeg har, til at stille spørgsmål til de mange tekster og bøger, han læser. Spørgsmålene er tilsyneladende alle drevet af Eskils fornemmelse, eller vi kunne kalde det idiosynkrasi, over for kapitalismens tvangsmekanismer.” (Rasmus Willig, Dagbladet Information, 28. december 2006)

“Politiets brug af visitationszoner i kampen mod eksempelvis bandekrigen, har til formål at skabe tryghed i befolkningen. Derfor indskrænker man den enkelte borgers frihedsrettigheder – de risikerer at blive krops -visiteret af politiet uden begrundet mistanke – i bytte får borgerne tryghed. Eskil Halberg, som har læst på Forvaltning og Socialvidenskab på Roskilde Universitet, har netop afleveret sit speciale om visitationszonerne, og han mener, at der kan drages en parallel til udgangsforbuddet…” (Eskil Halberg, Dagbladet Information, 30. august 2010)

“Kirkeasyl var forberedt på, at politiet kunne komme. Vi havde holdt møder i ugevis og havde lagt en strategi i tilfælde af en rydning. Vi skulle iscenesætte begivenheden, så politiet tydeligt fremstod som brutale og illegitime… én ting stod klart fra begyndelsen: Hvis politiet skulle finde på at rydde Brorsons Kirke, ville det være en illegitim handling, og det måtte ingen være i tvivl om. … Søgte vi konflikten? Ønskede vi at skabe en situation, hvor vores regerings racistiske asylpolitik ikke længere forsvandt i tågerne af bureaukrati, afsidesliggende lejre og manglende interesse fra offentligheden? Ja. … Med Kirkeasyl ønskede vi at skære abstraktionerne væk og vise, at den danske regerings asylpolitik er umenneskelig.” (Eskil Halberg mfl., Dagbladet Arbejderen, 13. august 2011)

“Modkraft kalder sig for Danmarks progressive portal, men er i fuld galop på vej til at blive ‘en legitimeringsmaskine for regeringens nyliberale politik’. Det mener Modkraft-blogger Eskil Halberg, der i sin nyeste blog forlanger stop for, hvad han ser som SF’s og Socialdemokraternes stigende indflydelse på Modkraft.” (Eskil Halberg, Dagbladet Arbejderen, 12. februar 2012)

“Jeg har som Claus Pedersen (CP), der skrev kronikken ‘Venstrefløjen mangler nationalfølelse’ den 28. maj, haft mange tanker efter det foruroligende europaparlamentsvalg. Det er bekymrende, at højrepopulistiske partier vinder frem. … Jo mere nationalstat, des mere katastrofe… Det er nationalstatsinteresser, der gør, at flygtninge hver dag drukner i middelhavet. Det er nationalstatsinteresser, der tvinger både lønninger og selskabsskatten i bund gennem indbyrdes konkurrence. … Samtlige partier i Danmark – måske på nær det nyliberale Radikale Venstre – gik til valg på løfter om mere nationalstat. Netop derfor havde jeg intet at stemme på og måtte nøjes med at tegne min egen rubrik til fordel for den græske Alexis Tsipras.” (Eskil Halberg, Dagbladet Information, 5. juni 2014)

“Den socialistiske vision om en verden af lighed i forskellighed kunne – og kan – ikke tilvejebringes gennem et eksklusivt fokus på arbejderen som udgangspunkt for formuleringen af politiske strategier. Derfor er det forfejlet, når Enhedslistens Pelle Dragsted til Altinget siger, at han vil ‘tale til flertallet, ikke minoriteterne’. … Man(d) kan tilsyneladende ikke forlige sig med, at der stilles spørgsmålstegn ved politisk repræsentation og et ekskluderende socialistisk projekt.” (Eskil Halberg og Mikas Lang, Dagbladet Information, 3. juli 2018)

“Privatejede boliger gør de rige dele af samfundet endnu rigere og har en destabiliserende effekt på økonomien. Der er derfor ikke brug for blot at regulere lidt på boligmarkedet, men derimod for helt at afskaffe private ejerboliger og gøre dem kollektivt ejede. … For mig at se er der to grunde til, at mennesker vil eje deres egen bolig. Og de er begge to dårlige.” (Eskil Halberg, Dagbladet Information, 21. oktober 2021)

“Kritikken af kapitalismen er tilbage. Det står vist klart for de fleste. Men den går ofte på grund, fordi alternativerne til markedsøkonomi forbliver abstrakte og dunkle. For hvad er i virkeligheden problemet ved planøkonomi? … Økonomisk planlægning vil dog fortsat ikke kunne komme uden om løbende at træffe beslutninger om en lang række kvalitative valg. Hvor Walmarts eneste motiv er profit, vil et kommunistisk samfund have helt andre og mange flere motiver, for eksempel fritid, økologisk genopretning, decentralisering, genanvendelse, retfærdighed, demokratisk repræsentation og mange andre mål. (Eskil Halberg, Dagbladet Information, 27. december 2021)

ANNONSE