Nyt

Christianitten/flygtningeaktivisten Lukas Graham synger for Kronprinsen, 2018; Foto: Youtube, red.

Hvor antallet af borgere med ikke-vestlig baggrund i København udgør 15 procent, så er det kun fire procent på Christiania. Vores indflytningsregler ‘er kollektive’, forklarer Ole Lykke Andersen, talsmand for Christiania i et interview med Berlingske. Fra Berlingske.dk – Christiania er en udpræget danskerkoloni: ‘Vi taler ikke om flygtningeboliger’.

“Christiania er ikke for alle og enhver. Vejen til en billig bolig i området midt i København er et snævert indslusningssystem, hvor man skal godkendes af dem, som bor der i forvejen. Og få personer med ikkevestlig baggrund har her fundet et fristed sammenlignet med resten af København. …

Har I aldrig diskuteret, om I skulle indrette noget som flygtningebolig?

‘Vi taler om ældreboliger. Vi taler om ungdomsboliger. Vi taler ikke om flygtningeboliger. Vi har rigeligt at gøre med at få økonomien til at hænge sammen…’”

“Man kan se på tallene, at Christiania er en udpræget danskerkoloni – det har simpelthen ikke givet plads.” (Hans Thor Andersen, forskningschef)

ANNONSE