Kommentar

Sverige er som en film af Coen-brødrene. Det her er som en scene taget ud af Fargo og måske skal man tænke Sverige som en film der udspiller sig i real time.(Foto: Instagram.)

Onsdag aften blev en afrikansk mand dræbt i Jakobsberg i Nordstockholm, en forstad med 24.000 indbyggere, en tredjedel af Gentoftes i København. Tidligere på ugen var der to skyderier på tre dage. Blandt andet i en ICA butik, den lokale brugs.

“Jag är inte förvånad över att det har hänt. Jag är förvånad över att det inte har hänt mer saker här i området,” siger en beboer. Om få år er samfundsopløsningen selvkørende og langt værre. “Sverige er selvmordstruet,” sagde en finsk professor forrige år.

ANNONSE

Det er et ret langtrukkent selvmord, men det er determineret, og det vil drage mange uskyldige mennesker med sig bare i det nærmeste årti. Sverige slog rekord i 2018 med 300 skyderier, 45 døde og 135 skadede.

Politikerne foregiver, at flere politibetjente kan løse det. Det er romantik. Det er antallet af våben og hypervoldelige personer, der bestemmer, hvor meget der bliver skudt, og de bliver kun flere hele tiden. Enhver kan ødelægge et tillidssamfund, men de færreste kan bygge et. Første generation byggede, anden konsoliderede. Tredje – post 68 – formøblede det hele. – Se også «Vi ser att vi har kontroll över situationen»:

Den svenske regjeringen er klar til å kaste landet ned i en enda dypere krise, en krise som kommer til å få årene 2015-2016 til å fremstå som pittoreske søndagsutflukter.

ANNONSE