Nyt

Fire islamistiske terrorister frigives på lørdag fra svenske fængsler efter at have afsonet to tredjedele af straffen for planlægning af terror mod Jyllands-Posten. De fire hedder Munir Awad, Mounir Dhahri, Sahbi Zalouti og Omar Abdalla Aboelazm.

I 2010 planlagde de fire jihadister at udføre et blodbad mod den danske avis Jyllands-Posten, efter at avisen havde publiceret satiretegninger af profeten Muhammed.

Den danske sikkerhedstjeneste fik oplysninger om terrorplanerne gennem Säpos aflytning, og kunne pågribe terroristerne før de fik gennemført planerne. Under politiaktionen fandt man automatvåben, ammunition og strips til at binde personer med. Ifølge den danske sikkerhedstjeneste PET skulle islamisterne «dræbe så mange som muligt».

Muslimerne blev dømt for terror i Danmark, og blev idømt en straf på tolv års fængsel samt udvisning fra Danmark på livstid. Efter at islamisterne tilbragte nogle år i dansk fængsel, blev de overført til Sverige. I Sverige bliver man automatisk sluppet fri, når to tredjedele af straffen er afsonet, hvilket indebærer at de terrordømte slipper fri lørdag 29. december, melder BT.

ANNONSE

Den svenske avis Expressen spørger Munir Awad, som er en af de terrordømte, der skal frigives:

Hvad vil du gøre. når du kommer ud?

– Det er et godt spørgsmål.

Ser du dig selv som salafist?

– Jeg vil ikke anlægge noget specielt synspunkt og sige, at jeg er det ene eller det andet. Jeg er muslim. Jeg følger profetens sunnah og Allahs koran.

Expressen spørger igen:

Hvad vil du gøre, når du kommer ud?

– Det kan man fundere over længe. Jeg har siddet her i otte år. Jeg har ikke fået nogen hjælp til tilpasning. Jeg er blevet modarbejdet. Jeg har ikke fået mulighed for at forbedre mig, tværtom, siger Munir Awad.

Expressen  BT i 2012   BT

Køb «Den islamske fascisme» af Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE