Nyt

Venstreorienterede politikere postulerer ofte ved festlige lejligheder, at islamisternes had til Vesten, skyldes Vestens bekrigelse af islam. Det er vores egen skyld, så at sige. I seneste udgave af Europa lige nu på P1, kunne man høre, at det land i Europa der havde sendt fleste jihadister til Syrien var Kosovo. En serbisk provins der kun fik selvstændighed i 2008, fordi NATO nogle år tidligere gik ind i konflikten på muslimernes side. Så meget for den bortforklaring.

Nummer to på listen er Bosnien, og minsanten om ikke det afslutningsvis blev problematiseret, at Tyskland sender diasbora-bosniere hjem, da det forringer den bosniske økonomi, og hermed risikerer at skubbe ‘i den forkerte retning’ i forhold til radikalisering. Hvis de ikke må bo her, så hader de os. Hvis de sendes hjem, så helt det samme. Der er mange forklaringsmodeller, muslimernes had er eneste konstant.

En af de bedst kendte terrorister herhjemme er Mirsad Bektasevic, også kalder ‘Abu Imad As-Sanjaki’, eller bare ‘Maximus’. Serbisk muslim, der kom til Sverige som flygtning i 1994, og voksede op i en by lidt nord for Gøteborg. I 2005 var han blev han som 18-årig anholdt under en razzia i hovedstaden Sarajevo, sammen med tyrkiske Abdulkadir Cesur fra Hvidovre (dansk pas). Bosnisk politi fandt blandt andet et bombebælte, 18 kilo sprængstoffer, detonatorer, samt en bekender-video af de to, hvor de fortalte at de ville ramme mål i Europa. Sagens danske forbindelse kaldes populært for terrorsagen fra Glostrup. Den første af en lang række ‘danske’ terrorsager.

ANNONSE

Bektasevic blev løsladt i 2011, og fortsatte hvor han slap. I 2013 blev han anholdt for at være i besiddelse af et ladt våben, og året efter kunne svenske medier fortælle, at han var rejst til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. I sidste måned blev han anholdt i Grækenland, angiveligt på vej mod Syrien igen.

Tirsdag kunne Göteborgs-posten så afsløre, at han sidste efterår var ansat i teleselskabet Telenor, og her havde haft adgang til personfølsomme oplysninger.

Flere detaljer i BT – Røde ører hos Telenor: Terrordømt fra Glostrup-sag blev ansat i kundetjeneste.

“Den terrordømte islamist Mirsad Bektasevic, der i den dansk-bosniske terrorsag fra Glostrup i 2007 blev idømt godt otte års fængsel, har efter sin løsladelse i Sverige arbejdet med personfølsomme oplysninger i teleselskabet Telenors svenske kundetjeneste.

Det kan avisen Göteborgs-Posten tirsdag afsløre, efter at den terrordømte Bektasevic forleden igen kom i søgelyset. Han blev anholdt i Grækenland, hvor han sammen med en trosfælle tilsyneladende var på vej til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. I hans bagage skal græsk politi have fundet blandt andet mobiltelefoner, kampudrustning og pengesedler i forskellig valuta. Desduden var parret angiveligt udstyret med et par store knive og våbenhylstre til automatvåben

Efter omtalen i svenske medier genkendte en ansat hos Telenors kundetjeneste billederne af den unge mand, der i efteråret 2015 havde arbejdet i teleselskabets callcenter i Göteborg. Her havde han adgang til tusindvis af telekunders personnumre, bankoplysninger, adresser, samtalespecifikationer og andre personfølsomme oplysninger.

Da retssagen mod Mirsad Bektosevic-cellen rullede, var ‘BH’ (navneforbud), der i februar 2013 forsøgte at likvidere Lars Hedegaard, ansat som sikkerhedsassistent i Københavns Lufthavn. Tyrkiet løslod ham i 2014, og han formodes i dag at være i Syrien. Rawand Dilsher Taher (‘Abu Maryam al-Kurdistani’), der gik i gymnasiet med ‘BH’, og også var sikkerhedsassistent i Københavns Lufthavn, blev dræbt af et missil affyret fra en drone i Raqqah, den 7. december sidste år.

ANNONSE

2 svar til “Terrordømte Mirsad Bektasevic arbejdede for Telenor i Gøteborg, havde adgang til personfølsomme data”

  1. Thorsted siger:

    Alle verdens problemer set fra venstrefløjen skal vinkles omkring flagellant vinklen ” det er vestens eller vores skyld’. Som Douglas Muerry siger er dette en form for narcissime fordi man tillægger sigselv en enorm stor betydning.

  2. Louis B Knockel siger:

    I Syrien fører Bektasevic & Co. åben krig, i Skandinavien er det endnu undergrundsvirksomhed i form af propaganda og spredte aktioner.