Nyt

Illustrationsfoto

Det oplyser anklagemyndigheden i København i dag i en pressemeddelelse.

“»Efter anklageskriftet har den tiltalte været med til at bestille en række effekter, der skulle bruges til at fremstille en eller flere bomber. Den forpurrede plan skulle ifølge tiltalen gå ud på, at han sammen med en allerede dømt medgerningsmand ville angribe tilfældige mennesker med køkkenknive, hvorefter de skulle detonere en eller flere sprængladninger et sted i København. Derfor har vi rejst tiltale for forsøg på terrorisme,« siger vicestatsadvokat Anders Riisager.”

Sagen skulle have forbindelse til den såkaldte “Tændstikkemandsag” hvor en anden syrer er dømt i Tyskland for også at ville terrorbombe i København.

“»Terrorsagen har været kendt som ”Tændstikssagen” – fordi bombematerialet blandt andet bestod af svovlet fra tusindvis af tændstikker. Det kan lyde amatøragtigt, men ifølge anklageskriftet var det altså blodig alvor, hvilket også fremgår af dommen fra Tyskland,« siger vicestatsadvokat Anders Riisager. Den 31-årige er således tiltalt for at have bestilt den terrordømte fra den tyske dom til at fremskaffe bombematerialet, batterier, walkie-talkies og to køkkenknive på 18 centimeter.”‘

Ifølge selveste er den anklagede asylansøger fra Syrien.

Anklagemyndigheden

Ritzau – 31-årig tiltalt for at ville sprænge terrorbomber i København

ANNONSE