Nyt

(19-årige Sofiane Amouhlal og 20-årige Artjoms Guzovskis på bar i København; Foto: Tilsendt)

Tirsdag blev to yngre mænd dømt ved Københavns Byret i et sagskompleks der omfatter 794 tiltaler, herunder vold, voldtægt af en 14-årig pige, bedrageri, gaderøverier, hærværk, utallige trafikforseelser mv. Anklageren krævede udvisning, men de slap med fængsel i henholdsvis 3 år og 11 måneder og 2 år og 10 måneder, samt den berømte ‘advarsel om udvisning’. Der er ikke navneforbud, men intet medie har bragt navnene på de dømte.

Det drejer sig om 19-årige Sofiane Amouhlal og 20-årige Artjoms Guzovskis , begge marokkanere, sidstnævnte fra Marrakesh. Anklageskriftet er på 103 sider, og det vil blive for omfattende at gå i detaljer med her. Man kan næsten følge dem dag for dag, blandt andet fordi de på Instagram praler med køreture i dyre biler. Det være sig eksempelvis en Mercedes GLS, en Rolls Royce, en Porsche 911, en orange Lamboghini, en Range Rover, en BMW og flere Audier. Enkelte af bilerne omtales i anklageskriftet, blandt andet en tur i en Audi A6 med mere end 200 kilometer i timen. Filmer med mobiltelefon under kørsel, overhaler højre om, kører på en cykelsti mv.

“Blandt de mange tiltaler, som de to unge nu er dømt for, er sager om vold, røveri og hærværk. De blev blandt andet fundet skyldige i et voldsomt gaderøveri og sammenlagt otte voldelige overfald. Et af dem begik de sammen, mens de øvrige enten blev begået sammen med andre gerningsmænd eller alene. I flere tilfælde blev overfaldene filmet på video og efterfølgende delt på sociale medier.

I retten blev de unge, der er henholdsvis 19 og 20 år, også dømt for voldtægt af en 14-årig pige. Den 20-årige blev dømt for selve voldtægten, mens den anden blev dømt for andet seksuelt forhold end samleje.” (Politi.dk, 20. april 2021)

Video (Artjoms Guzovskis, Instagram stories, ‘biler’)

@

“De blev også dømt for 10 biltyverier og den ene af dem for en lang række færdselsforseelser.”(Politi.dk, 20. april 2021)

ANNONSE