Nyt

Seks personer er tiltalt for planlægning af terror i Sverige og for at have sendt penge til ekstremistgruppen IS, oplyser den svenske anklagemyndighed.

Tre af personerne er tiltalt ved tingsretten i Solna for terrorplanlægning. De er tiltalt for at have skaffet og opbevaret store mængder kemikalier og andet udstyr, i et forsøg på at dræbe og såre andre mennesker, skriver Aftonbladet.

– Hvis terrorplanen var blevet ført ud i livet, kunne den have påført Sverige alvorlige skader, skriver anklagemyndigheden.

De tre, samt tre andre personer, er desuden tiltalt for «finansiering af specielt alvorlige forbrydelser», hedder det i en pressemeddelelse fra Anklagemyndigheden. Specifikt skal de seks have sendt penge til modtagere i udlandet. Pengene er senere gået videre til IS, oplyser anklagemyndigheden til SVT.

– Billeder af terrormål

Ifølge tiltalen skal de seks mænd flere gange have chattet med hinanden om de mistænkte lovbrud. Anklagemyndigheden henviser blandt andet til en mængde chatsamtaler og søgninger på internettet, som skal styrke påstanden om at mindst tre af de tiltalte planlagde at begå terrorangreb, og at de havde en eller anden form for tilknytning til IS.

ANNONSE

Ifølge anklagemyndigheden er der også forbindelser mellem det planlagte terrorangreb og flere billeder af steder i og omkring Stockholm, som en af de tiltalte har lagt ud på Instagram.

Usbekistan og Kirgisistan

Fem af de seks tiltalte har været varetægtsfængslet gennem længere tid. Tre af dem blev pågrebet i slutningen af april. To blev pågrebet senere i år.

Samtlige tiltalte kommer fra Usbekistan og Kirgisistan. Mindst én af dem har ifølge oplysninger, som TT sidder inde med, haft kontakt med Rakhmat Akilov, som er idømt fængsel på livstid for terrorangrebet på Drottninggatan i Stockholm i 2017.

Rettergangen forventes at starte 7. januar og afsluttet i begyndelsen af februar. Samtlige seks tiltalte har i grundlovsforhør nægtet at have gjort noget ulovligt.

 

ANNONSE