Nyt

Hillary siger, at kun magt nytter noget mod Republikanerne; smider normal opførsel ud af vinduet

Hillary Clinton sier i et interview med CNN at det ikke nytter at optræde høfligt og fair overfor Republikanerne. Det er kun ”strength” – styrke, som nytter. Derfor gælder «civility» sædvanlig folkeskik og høflighed ikke længere.

Det er det samme som at blåstemple aktivisternes okkupation af Senatet og verbale angreb på politiske modstandere. Der var skrig og skrål under Kavanaugh-høringen og en stemmeafgivning, som mindede om mobning.

Demokraterne tabte, og der var håb om at ophidselsen ville lægge sig. Men Demokraterne siger nej, denne sag vil de forfølge til den bitre ende. Bill Clintons valgkampstrateg, James Carville, sagde at Kavanaugh var mere nyttig levende end død. Demokraterne forfølger sagen videre, med krav om retsindsigt, og måske endda krav om en rigsretssag.

ANNONSE

Såret skal holdes åbent og må ikke hele. Når man ved hvilke metoder Demokraterne benytter – angreb på Kavanaughs moral – beskyldninger om gruppevoldtægter ti uger i træk – er det et signal om at Demokraterne tager handskerne af og tænker på at spille dirty spil, til de selv vinder.

Det er noget af den samme reaktion som efter 8. november 2016: Demokraterne anerkendte ikke resultatet. De har forsøgt at undergrave Donald Trump både udefra og indefra.

Men når Hillary vover at tage ordet ”incilivity” i sin mund, er det som at blåstemple fysisk og verbal chikane. Det kan give tilbageslag.

Hillary Clinton said on CNN, “You cannot be civil with a political party that wants to destroy what you stand for, what you care about,” as reported by Fox News. (…)

Speaking to CNN’s Christiane Amanpour, the 2016 Democratic presidential nominee said, “That’s why I believe, if we are fortunate enough to win back the House and/or the Senate, that’s when civility can start again. But until then, the only thing Republicans seem to recognize and respect is strengt

 Christiane Amanpour interviewer. Amanpour har været med på anti-Trump-bølgen. Hun ville aldrig stille kritiske spørgsmål til Hillary. Men hun synes ikke specielt imponeret over Hillarys svar.

Det grundliggende spørgsmål er om partierne skal forsøge at være «civil» mod hinanden.

Hillary siger hun har fulgt Trumps administration siden indsættelsen og har set en gradvis faldende kurve. Trump ødelægger Amerika, det er essensen i det hun siger. Han må stoppes. Derfor kan Demokraterne ikke være «civil» før de har genvundet magten.

Men, svarer Republikanerne, er der virkelig nogen som tror at Demokraterne vil optræde med respekt for andres meninger, hvis de får magten? Når de optræder sådan i opposition, hvad vil de gøre når de er ved roret?

Senator Rand Pauls kone fortalte i nat, at de har gennemgået sikkerhedssystemet i huset og at hun sover med et ladt våben ved sengen.

-Der er mange ustabile mennesker der ude, sagde fru Paul. -Den retorik, som Demokraterne og aktivisterne bruger, virker som en opfordring til at gøre noget.

Indpiskeren i Repræsentanternes Hus, Steve Scalise, som næsten blev dræbt af en Bernie Sanders-supporter i fjor og stadig går på krykker, reagerede på Hillarys interview:

 

Noget andet påfaldende ved Hillarys udtalelse er at hun gennemgående snakker om «hvide nationalister», det er disse Trump har friet til. Hun udtaler sig også foragteligt om hvide kvinder som har stemt på sådanne mænd. Hun bruger racistisk «slur».

 

  

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE