Nyt

Bob Mueller anbefaler, at der ikke udtages nogen nye tiltaler baseret på rapporten han leverede til justitsminister William Barr fredag. Det kan kun betyde, at der ikke rejses sag mod Donald Trump eller nogen af hans medarbejdere.

De tiltaler og domme, som hidtil er faldet, har berørt sager, som ikke har noget med valget at gøre.

<blockquote>The special counsel isn’t recommending any further indictments, according to a senior Justice Department official, in a wide-ranging inquiry that has yielded criminal charges against 34 people and the convictions of five Trump advisers.</blockquote>

Demokraterne i Kongressen har brugt deres flertal i Repræsentanternes Hus til at stævne 81 personer i Trumps nærmeste kreds, foruden at bede om hans skattepapirer for flere år tilbage.

Men de har ikke flertal i Senatet, hvor Republikanerne har magt til at stævne nøglepersoner, som har sagt modstridende ting under ed, ofte bag lukkede døre.

Republikaneren Doug Collins har taget initiativ til at offentliggøre flere udskrifter af afhøringer bag lukkede døre, blandt andet med Lisa Page, juridisk rådgiver for FBI’s nr. 2, Andrew McCabe, og FBI’s øverste juridiske rådgiver, James Baker. Page sagde, at Justitsministeriet bag FBI holdt sig fra Hillary Clinton. Der skulle ikke rejses tiltale for brugen af den private e-postserver. Baker sagde han havde problemer med dette pålæg. Han var helt hen til det sidste tilbøjelig til at mene at Hillary skulle have været stillet for retten.

ANNONSE

Summen af disse vidneforklaringer, og det er kun begyndelsen på frigivelsen af dokumenter, peger mod at der var Russiske Forbindelser, men at det var Demokraterne som stod for det.

Mueller har nu brugt to år på at efterforske ”Russia Collusion” på Republikansk side, og en mulig ”obstruction of justice”, fra Trumps side. Hvis det ikke resulterer i nye tiltaler vil det give præsidenten en stor politisk sejr. Han har hele tiden sagt at Mueller driver heksejagt.

Demokraterne forlanger hele rapporten offentliggjort. Trump har sagt, at han heller ikke har noget mod det. Justitsminister William Barr vil bruge weekenden til at gennemgå den.

<blockquote>“I remain committed to as much transparency as possible, and I will keep you informed as to the status of my review,” he wrote.</blockquote>

&nbsp;

<a href=”https://www.wsj.com/articles/house-committee-told-to-expect-word-that-mueller-report-has-been-delivered-to-attorney-general-barr-11553288563“>Robert Mueller’s Report on Trump-Russia Probe Delivered to Attorney General Barr</a>

Closely watched report expected to detail findings related to President Trump

ANNONSE