Kopierede/fra hoften

Efterretningskomiteen i Repræsentanternes Hus har afsluttet sin granskning af “Russian collusion” og konkluderer, at der ikke er fundet beviser på samspil mellem Trump og russerne. Den bestrider også, at Putin forsøgte at hjælpe Trump, hvilket efterretningsorganisationerne har hævdet.

“We found no evidence of collusion,” Conaway said Monday. “We found perhaps some bad judgment, inappropriate meetings, inappropriate judgment in taking meetings — but only Tom Clancy could take this series of inadvertent contacts, meetings, whatever, and weave that into some sort of a spy thriller that could go out there.”

Further, he said, “we couldn’t establish the same conclusion that the CIA did that [the Russians] specifically wanted to help Trump.”

Det er det republikanske flertal, som bruger flertallets ret til at sætte slutstregen. Komiteen har interviewet 73 vidner og gennemgået 310.000 dokumenter.

De har ikke afdækket noget tegn på samspil med russerne. Heller ikke, at Moskva foretrak Trump.

Lå inde med ødelæggende materiale om Hillary

Russerne lå inde med ødelæggende materiale om Hillary, som de ikke slap, formentlig for at afvente at hun skulle blive præsident, sagde Tom Rooney, (R-PA):

«We’ve also seen evidence that is in a classified nature that shows the Russians fully expected her to win and were holding onto some very damaging evidence of her as well until after the election,» Rooney said, adding that the GOP members can find «there was no collusion with Trump’s campaign and the Russians, but the Russians were also trying to infiltrate our election cycle with all the things that have been reported.»

Republikanerne har forfattet en 150 sider lang rapport, som tirsdag blev oversendt til demokraterne, før den går til sikkerhedsgodkendelse.

Overvældende bevis

Demokraterne forventes at ville forfatte deres egen rapport. Den ledende demokrat Adam Schiff siger, at republikanerne satte hensynet til præsidenten fremfor hensynet til sandheden. Men han kommer ikke med noget bevis for collusion.

Schiff in his statement emphatically rejected the GOP’s assertion that the Russians did not seek to help Trump’s campaign, saying the evidence «is clear and overwhelming that the Intelligence Community Assessment was correct.»

«If the Russians do have leverage over the President of the United States, the Majority has simply decided it would rather not know,» he said.

Komiteen har gransket russer-sporet i 14 måneder og Schiff har gentagne gange ytret sig meget stærkt om sandsynligheden for, at et samarbejde har fundet sted. Men hvis han skal gå imod republikanerne, må han kunne lægge noget håndfast på bordet. Hidtil har det kun været påstande.

ANNONSE

Steele-rapporten

Men granskningen har afdækket en hel del information om den såkaldte Steele-rapport og hvordan den blev brugt/misbrugt af FBI.

Den britiske eks-agent Christopher Steele brugte russiske kilder og spørgsmålet er, om der her eksisterer en reel Russian collusion.

Dette er af flere årsager uhyre sensitivt for demokraterne:

It (the report) will also include “how anti-Trump research made its way from Russian sources to the [Hillary] Clinton campaign,” an apparent reference to the controversial dossier of opposition research on Trump compiled in part by former British spy Christopher Steele, who was hired by the research firm Fusion GPS.

“We will say that there was an attempt to use foreign sources with respect to the Clinton campaign,” Conaway said.

“It was clear that there was — at least Steele and however much he talked and didn’t talk to Russians — that’s foreigners and that information was paid for by the [Democratic National Committee] and the Clinton campaign,” Conaway said, adding, “I don’t have any direct evidence that they knew about it.”

To plus to

Specialefterforsker Bob Mueller har fastslået, at russerne forsøgte at så splid i det amerikanske system. Informationen i Steele-rapporten har endnu ikke kunnet bekræftes. Det har tidligere FBI-chef James Comey selv indrømmet. Alligevel blev den benyttet af FBI som grundlag for at søge om tilladelse til at overvåge Carter Page.

Hvis det skulle vise sig, at informationen var plantet af russerne, f.eks. historien om Trump og prostituerede i Moskva, melder spørsmålet sig, om demokraterne vidste, at de spredte løgne. Eller var de blot ligeglade?

Et andet spørgsmål gælder Obama. Han sagde nogle dage før valget, at ingen forsøgte  «to rig the election» og Trump måtte holde op med at sige den slags sludder.

Men Obama blev allerede i 2014 advaret om, at russerne ville forsøge at manipulere valget. Hvorfor greb  Obama ikke ind?

ANNONSE