Kommentar

Hillary er på mange måder en hovedperson i hele den store forestilling som hedder Russia Collusion. Nu handler det ikke længere om Trump, men om Demokraterne. Clintons advokat Lanny Davis er også Michael Cohens advokat, men Cohens optræden i Kongressen sidste uge har givet et backlash.

Demokraterne og anti-Trump-medierne sejler i strid modvind. Denne uge er det haglet ned med dårlige nyheder og de ser ikke ud til at forsvinde. Demokraterne har mistet kontrollen over, hvordan de fremstår. Det skyldes rænkespillet mod Trump og den nye radikale garde, anført af Alexandria Ocasio-Cortez og Ilhan Omar.

Demokraterne og anti-Trump-medierne sejler i strid modvind. Denne uge er det haglet ned med dårlige nyheder og de ser ikke ud til at forsvinde.

Sidste uge vidnede Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen for en åben kongreskomité i syv timer. Strejfede det ikke Demokraterne at det at føre en person frem, som er idømt tre års fængsel, blandt andet for at lyve for Kongressen, kunne falde tilbage på dem selv? Hvordan kan man vide, at en løgner taler sandt?

ANNONSE

Cohen talte beviselig usandt. Igen. Han påstod, at Trump egentlig ikke ønskede at blive præsident, at det kun var for at opbygge sit eget brand at han stillede op. Så det var altså derfor han gjorde en indsats som slider selv unge mennesker op?

Lyver igen

En af Republikanernes fremmeste repræsentanter, Jim Jordan fra Ohio, spiddede Cohen med at den egentlige grund til at han vendte sig mod præsidenten var at han ikke fik jobbet som stabschef i Det Hvide Hus. Den gik til Reince Priebus. Cohen benægtede hårdnakket at han ville have noget som helst med Det Hvide Hus at gøre.

‘How long did you work in the White House?’ asked Republican rottweiler Jim Jordan.

‘I never worked in the White House,’ replied Cohen.

‘That’s the point isn’t it, Mr Cohen?’ sneered Jordan.

‘No, sir.’

‘Yes it is.’

‘You wanted to work in the White House, ‘

‘No sir.’

‘You just didn’t get brought to the dance.’

‘I was extremely proud to be personal attorney to the President of the United States of America. I did not want to go to the White House

Men det var ingen hemmelighed, at Cohen ønskede at blive stabschef. Selv CNN sagde, mens Cohen forklarede sig, at han løj.

During a panel debate about Cohen’s testimony, CNN’s top political correspondent Dana Bash said: ‘The one potential problem that I thought Michael Cohen has is when he was asked if he wanted a job in the White House and he said no. Our reporting….all of us have been told by people in and around the process at the time he very much wanted a job at the White House.’

‘Very much,’ agreed CNN anchor Jake Tapper.

Tapper then played the clip of Cohen’s claim ‘because a lot of us raised our eyebrows because we knew it to not to be true.’

Afterwards, he added: ‘The issue is that one sentence ‘I did not want to go to the White House. All of our reporting suggests that’s not true.’

På tape

Der findes et klip fra 2016 med Chris Cuomo, hvor Cohen bekræfter at han tror han får et job i Det Hvide Hus.

Hvorfor lyve om noget alle ved ikke er sandt?

Noget er galt

Ret bag Cohen sad hans advokat Lanny Davis, som er en gammel Clinton-operatør. Forbindelseslinjerne var åbenbare: Cohen skulle kompromittere præsidenten. Men det gjorde han ikke på det væsentligste punkt, Russia Collusion.

I Steele-rapporten står der at Cohen var i Prag i august 2016, hvor han mødte russerne. Cohen sagde, da rapporten kom ud, at det ikke stemte. Han har aldrig været i Prag. Han fastholdt dette i høringen. Hvorfor skulle han lyve om det, når hele hensigten med hans optræden var at ødelægge præsidenten?

Heller ikke på andre områder havde Cohen nogen ”smoking gun”.

Schiff

Demokraterne har ventet i to år på Mueller-rapporten. De skønner at den ikke kommer til at give grundlag for en rigsretssag, derfor har Adam Schiff og Jerry Nadler startet deres egne undersøgelser, hvor de går endnu bredere ud.

Schiff er den hidsigste. Han hævder fortsat at der er bevis for Russia Collusion, selv om det bare er konklusioner i hans eget hoved.

Nu er det Schiff som er i søgelyset. Cohen bekræftede under høringen at han havde snakket med Schiff på forhånd. Om hvad da, spurgte Jordan. -Topics for the hearing, -svarede Cohen. Da Schiff blev forholdt dette sagde han noget andet: De havde snakket om oplægget og de trusler, Trump har fremsat mod Cohen og hans familie.

Ord mod ord. Men så kom det frem at Schiff havde sendt sine folk til New York for at snakke med Cohen. Fire gange havde der været en delegation i New York. Til sammen havde de snakket med Cohen i ti timer!

Der er næppe tvivl om at det betød, at den ledende Demokrat havde aftalt med Cohen, hvad han skulle sige. I USA kaldes dette for ”witness-tampering”.

Manafort

Manafort blev tiltalt for vidne-påvirkning af Muellers team. Han fik dommen af dommer T.S. Ellis III fredag: fire år. Muller havde bedt om 24 år. Det er to gange mere end den sædvanlige straf for drab.

Demokraterne er hævngerrige, de ønsker at ødelægge menneskene omkring Trump.

Demokrater og anti-Trump-medier mente, at Manafort fik en reduceret straf fordi han er hvid. De gav udtryk for at han fortjente at rådne op i fængslet. Når man ved, hvilke slags forhold der er i et fængsel, hvor fem mand må dele en tomandscelle, og du ikke klarer dig, hvis du ikke har penge til at skaffe dig ting udefra, er det mobbetendenser vi ser fra anti-Trump-lejren.

Jerry Nadler stævnede 81 mennesker mandag og krævede papirer om alle deres forhold udleveret. Demokraterne kan ødelægge deres liv med retssager, som trækker ud i det uendelige.

Men kommer dette til at tjene Demokraterne i det lange løb?

Da Cohen stod frem og skiftede side sagde 51 procent, at de troede ham. Efter høringen var tallet sunket til 37 procent.

Bruce Ohr

Men dette er bare begyndelsen på problemerne for Demokraterne. En kongresrepræsentant fra Georgia, Doug Collins, stod fredag frem og sagde han ville offentliggøre et usencureret fuldstændigt referat af Bruce Ohrs forklaring bag lukkede døre i august 2018. Ohr var nummer fire i Justitsministeriets rangfølge. Hans kone var Ollie Ohr, eks-CIA, der blev ansat hos konsulentselskabet Fusion GPS, som bestilte skidtspanden om Trump af Christopher Steele.

Bruce Ohr og Ollie var nøglepersoner i spillet om at fælde kandidat Trump og derefter, da det ikke lykkedes, præsidenten.

Dette spil, som en gruppe mennesker har gravet oplysninger frem om i to års tid, begynder nu at blive bekræftet af aktørenes egne vidneforklaringer.

Det Ohr forklarede, stemmer ikke overens med det stifter af Fusin, Glenn Simpson, sagde under ed. En af dem må lyve, og sådanne uoverensstemmelser gælder flere af aktørerne. Republikanerne sidder fortsat med flertallet i Senatet og Lindsey Graham har overtaget justitskomitéen.

Doug Collilns lover at udgive flere ucensurerede, hele referater af hvad der er blevet sagt i lukkede høringer. Han gør det fordi Justitsministeriet saboterer offentliggørelsen. Republikanerne vil have, at folk skal få at vide, hvad der er foregået: en klike på højeste niveau har sammensværget sig for at kuppe valget af en kandidat, som skulle have stået i anklageboksen. Da det ikke lykkedes gik de ind for at kompromittere ham.

Historierne, som siver ud, bliver vildere og vildere: Christopher Steele blev ikke bare betalt af Demokratenes hovedorganisation og FBI, han blev også betalt af den russiske oligark Oleg Deripaska, som havde et udestående med Manafort.

Hvis den nye justitsminister begynder at samarbejde med Republikanerne for at få sandheden frem i lyset, kan det blive meget ubehageligt for Demokraterne og anti-Trump-medierne som har dækket dem og hidset dem op.

Lige præcis paladsrevolutioner og kup har amerikanerne ikke særlig forkærlighed for. Det er noget som foregår i bananrepublikker.

Ilhan Omar

Som om det ikke var nok, nægter Omar at holde kæft. Hun retwitrede en melding som langede ud mod afdøde John McCain. Men så gik hun lige godt løs på Obama. Han havde en poleret facade, men hvad hjælper det, når man dræber folk med droner? Hun sammenlignede ham med Trump.

In an interview published Friday, Politico quoted the Minnesota Democrat as dismissing the “hope and change” promoted by Obama as a “mirage” — though she wasn’t quoted using that word — and she also criticized Obama for the “caging of kids” and “droning of countries around the world.”

Omar also told Politico, “We can’t be only upset with Trump. … His policies are bad, but many of the people who came before him also had really bad policies. They just were more polished than he was.

“And that’s not what we should be looking for anymore. We don’t want anybody to get away with murder because they are polished. We want to recognize the actual policies that are behind the pretty face and the smile.”

Omar forsøgte senere at benægte udtalelsen, men den forelå på tape.

Nancy Pelosi

Speaker of the House Nancy Pelosi forsøger så godt hun kan at dække over og slukke brande. Men når hun siger at Omar er ny og ikke helt forstår betydningen af ord, gør hun ondt værre:

“The incident that happened… I don’t think our colleague is anti-Semitic. I think she has a different experience in the use of words, doesn’t understand that some of them are fraught with meaning that she didn’t realize.”

Trump sagde, at Demokraterne nu er blevet et anti-jødisk parti.

Andre peger på at Demokraterne er slået ind på samme vej som Labour i Storbritannien under Jeremy Corbyn. Antisemitismen er blevet et ledemotiv.

Det er vanskeligt at se, hvordan ledelsen skal få situationen under kontrol. Den progressive fløj i partiet bakker Ilhan Omar op.

 

 

 

 

 

 

ANNONSE