Kommentar

Man kunne sige, at det er med hadefuld forsæt, at illustrere en artikel om hadefuldt indhold på nettet på denne måde. Argumentationen bider sig selv i halen. At tolke forsæt er pr. definition vanskeligt, men den politiske korrekthed har allerede ryddet problematiske modforestillinger af vejen. At islams tilstedeværelse og myndighedernes hysteriske kampagne mod hadefuldt indhold har noget med hinanden at gøre, synes indlysende. Der er en grund til, at der næsten ikke findes den slags billeder i Reuters billeder fra London. De er for ubehagelige, og it simply isn’t done. Tower Hamlets 23 juni 2016. 

Britisk politi pågriber ni personer om dagen for krænkende eller hadefuldt indhold på nettet. I 2016 blev 3.3000 mennesker anholdt og afhørt om deres aktivitet på nettet, en stigning på 50 procent på to år. Det er The Times, som skriver dette:

Nine people a day are being arrested for posting allegedly offensive messages online as police step up their campaign to combat social media hate speech.

More than 3,300 people were detained and questioned last year over so-called trolling on social media and other online forums, a rise of nearly 50 per cent in two years, according to figures obtained by The Times.

Artiklen er fra oktober 2017. Det er vanskeligt at fatte, at dette kan ske i Storbritannien. – Vi er på vej ind i Stasiland, skriver Brenda O’Neill på Reason.

Dengang erklærede indenrigsminister Amber Rudd, at de ville skabe en særskilt elektronisk “hub” til at overvåge nettet. Paragraffen, som anvendes, er så generel og vag, at det er op til øjnene, som ser:

ANNONSE

section 127 of the Communications Act 2003, which makes it illegal to intentionally “cause annoyance, inconvenience or needless anxiety to another” with online posts.

I tillæg kommer:

online messages that are “grossly offensive or of an indecent, obscene or menacing character”,

Hadefuldt islamistisk indhold får stort set lov til at være i fred. Det er, som om myndighederne ikke ser det. Men man er yderst opmærksom på indhold, som kan komme til at krænke muslimer og islam.

Antal pågrebne er med stor sikkerhed adskilligt højere, for af 29 politidistrikter var der 13, som ikke ville udlevere data.

Data from two of the UK’s largest police forces show big increases. The Met detained 867 people last year, up by 53 per cent from 2014. West Midlands police arrested 635 people, an increase of 877 per cent since 2014 when there were 65 arrests. The number of cases reaching the courts has remained stable. Last year 1,696 people were charged and 1,399 convicted.

1.696 blev tiltalt og 1.399 dømt for “online-forbrydelser”. I et land, hvor syreangreb florerer, sættes politiet til at slå ned på krænkende og hadefuld tale på nettet. Der har udviklet sig en overbevisning om, at ord er farlige og må standses. Men man er ikke optaget af islamistisk undergravning af demokratiet. Man retter kun energien én vej og den ihærdighed, hvormed man gør det, er som en kompensation for undladelsen af at gribe ind overfor islams voldelige og anti-demokratiske sider.

Rene trusler er forbudt i Straffeloven. Det er krænkende ytringer, britisk politi lader til at være optaget af. Et eksempel på hyperfølsomheden overfor alt, som har med islam at gøre, var da Boris Johnson sagde, at niqab-damerne så ud som bankrøvere og postkasser. Flere i det konservative parti mente, at det var krænkende tale og nogle ville nedsætte et disciplinærudvalg.

Trykket kommer ovenfra, fra ledelsen, og politiet politiseres. Det er en farlig udvikling, for det kan svække publikums tillid til politiet.

The National Police Chiefs Council (NPCC) defended the rising arrest figures, saying officers had improved their ability to combat crime online as it continues to grow. Stephen Kavanagh, of the NPCC’s digital intelligence unit, said forces had adapted well to the “changing nature of harm in our society”.

At sige at politiet har tilpasset sig en ny definition af “skade i samfundet”, er en indrømmelse af, at politiet er blevet politisk.

Index on Censorship siger, at vel er meget af det indhold, der slås ned på, hadefuldt og krænkende. Men det er ikke strafbart. Når politiet og politiske myndigheder ikke klarer at skelne mellem strafbart og ubehageligt, forandres hele det offentlige klima og bliver præget af frygt.

Det er en del af denne mentalitet, at de, som håndhæver den, ikke opfatter det sådan. De bliver som blodhunde. De tror sporene bliver flere og flere, når det i virkeligheden er deres politiske årvågenhed, som vokser.

Brendan O’Neill skriver på reason.com:

Where, in April this year, a 19-year-old woman was convicted of sending a “grossly offensive” message after she posted rap lyrics that included the N-word on her Instagram page. Where, also in April, a Scottish shitposter was found guilty of a hate crime for teaching a pug to do a Nazi salute and posting the footage on YouTube. Where in recent years individuals have been arrested and in some cases imprisoned for making racist comments or just cracking tasteless jokes on Twitter.

This birthplace of John Stuart Mill, this nation that gave the world John Milton and his Areopagitica, still one of the greatest cries for the “liberty to utter,” is now at the forefront of shutting speech down.

Når politi bliver til tanke-politi, rødmer de ikke over at skrive ting, som udstiller dem selv:

The latest Orwellian invitation to rat out offensive speakers was issued by the South Yorkshire Police.

These clearly time-rich coppers took to Twitter to remind people that “HateHurts”. That was their actual hashtag. I’m sure hate can hurt, but not nearly as much as being burgled or beaten up or whatever other crimes these cops are probably missing as they trawl Twitter for rudeness.

“In addition to reporting hate crime, please report non-crime hate incidents,” they pleaded. These non-crimes include “things like offensive or insulting comments, online, in person or in writing.”

Ønsket om at undertrykke ytringsfriheden er stærkest på venstresiden. De har størst erfaring med det.

This week the Labour MP Lucy Powell put forward a Bill in parliament that would ban private online discussion forums because, she says, hate speech can fester in these “echo chambers.” Why not go the whole hog and mic us all up so that you can hear what we’re saying at all times of the day?

I 1960’erne, da venstresiden var i opposition, hed det sig, at ytringsfriheden var en skør plante. Hvis man først slår ind på censurens vej, så får den et eget liv. Nu ser venstresiden ud til med begejstring at omfavne en sådan kurs, og det er det nye:

This week the Labour MP Lucy Powell put forward a Bill in parliament that would ban private online discussion forums because, she says, hate speech can fester in these “echo chambers.” Why not go the whole hog and mic us all up so that you can hear what we’re saying at all times of the day?

I Norge diskuteres nu no-platforming, at visse grupper eller personer skal nægtes taleret på en offentlig scene.

Men medierne, som flirter med disse tanker, dækker ikke, hvad der virkelig sker med ytringsfriheden i et land som Storbritannien. Forståelig nok. Da ville diskussionen blive meget vanskeligere.

Police arresting nine people a day in fight against web trolls

Britain Turns Offensive Speech Into a Police Matter
The nation that gave the world John Milton and his cry for the “liberty to utter” is now at the forefront of shutting speech down.

 

ANNONSE