Nyt

Forældrene til lederen af Loyal to Familia, Shuaib Khan, mister deres lejlighed tæt på Blågårds plads pga. sønnens kriminalitet. Shuaib Khan har folkeregisteradresse hos dem.

Det bestemte boligretten ved Københavns Byret torsdag eftermiddag:

Boligretten ved Københavns Byret har bestemt, at LTF-bossen Shuaib Khans forældre skal fraflytte deres lejlighed på Kapelvej på Nørrebro, da sønnen er dømt for trusler mod en politimand.

Bandelederen Shuaib Khan har boet i lejligheden sammen med forældrene. Og da hans kriminalitet har en sådan karakter, at den er egnet til at skabe utryghed i området, så er lovens betingelse for at opsige lejemålet opfyldt, står der i dommen, som er faldet torsdag eftermiddag.

Forældrene synes det er uretfærdigt. De har boet i boligblokken i 34 år. Men det her er et af de tilfælde, hvor flertallets tryghed vejer tungere end enkeltindividets rettigheder.

Den såkaldte almenlejelov siger, at et lejemål kan ophæves, når en lejer misligholder sine forpligtelser. Det omfatter også medlemmer af lejerens hustand og personer, som færdes i hustanden.

Spørgsmålet er, hvordan bandelederen vil reagere på at forældrene smides ud.  Det synes han næppe om. Det her er en sanktion, som en indvandrer opvokset i Danmark sjældent møder.

At beboernes tryghed trumfer rettighederne i forhold til lejeboere, der ikke selv har gjort noget ulovligt, er et radikalt brud med den softly, softly-politik der ellers gælder.

Hvis det var regeringen, der havde håndhævet en sådan regel, ville venstrefløjen have råbt op! Men det er lederne af boligforeningen og boligselskaberne, der tager beslutningerne. De er ansvarlige overfor beboerne.

Det ville aldrig være sket i hverken Sverige eller Norge. Der ville ikke være politisk rygdækning for en sådan udsmidning af tredjepart.

Så Danmark skiller sig fortsat ud i Norden.

Men vil det vare ved?

Baggrunden for udsmidningen af Shuaib Khans forældre er, at han under en visitation kom med en udtalelse, der kunne tolkes som en trussel mod politibetjentene:

Shuaib Khan blev i Københavns Byret tilbage i oktober 2017 idømt tre måneders fængsel for trusler mod politiet. Senere nedsatte Østre Landsret straffen til 60 dage. (…)

Truslerne blev fremsat i forbindelse med en visitation på den nærliggende Blågårdsplads i sommeren 2017, da politiet kropsvisiterede nogle bandefolk.

– Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig. Pas på din ryg, skulle Shuaib Khan have sagt til en betjent.

Men det stopper ikke der.

Anklagemyndigheden har anket sagen til Højesteret, fordi man også vil have Shuaib Khan udvist af Danmark.

I mellemtiden er banden Loyal to Familia i øvrigt blevet forbudt.

Det her er et pushback fra de danske myndigheders side mod de kriminelle, der også rammer forældrene. Hvordan vil de kriminelle og muslimske miljøer reagere?

 

Byret: Forældre til bandeboss skal flytte fra lejlighed
Trusler mod politiet fra LTF-leder betyder, at hans forældre skal fraflytte deres lejlighed på Nørrebro.

 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria