Nyt

Ifølge Læger uden Grænser skulle to gummibåde med 160 migranter i hver have sat retning mod Europa og forladt Libyen søndag den 1. september. Migranterne skulle komme fra Mali, Sudan, Nigeria, Cameroun, Ghana, Algeriet og Egypten.

Den ene båds motor skulle være gået i stå, mens den anden mistede luft og sank siger en overlevende.

276 herunder overlevende skulle efterfølgende være bragt til havnebyen Khoms der ligger øst for Tripoli af den libyske kystvagt.

MSF

En af disse siger til interesseorganisationen Læger uden Grænser:

I would not have gone to sea if there were not a war in #Tripoli. I have lived in #Libya for 10 years and I was working in Tajoura. Even if Europdidn’t’t want to give us asylum, they should not leave us dying at sea.

Jeg ville ikke have valgt søvejen hvis ikke der var krig i Tripoli. Jeg har levet i Libyen i 10 år og arbejde i Tajuora . Selv hvis Europa ikke ønsker at give os asyl skal de ikke lade os dø på havet”

ANNONSE