Kommentar

Billedet: Illegale migranter i Tripoli. Det er afrikanske mænd i deres bedste alder, som vil til Europa, men Europa har allerede for mange af dem. Alligevel forlanger organisationer som Human Rights Watch, at det er Europas ansvar at tage imod dem. Hvornår blev det Europas ansvar at tage imod alle unge mænd fra Afrika, som kunne finde ud af at komme til Libyen? Det er et vanvittigt synspunkt, som kun tjener til at diskreditere humanitært arbejde.

 

En britisk specialenhed havde oprettet et kontor i Tripoli og forberedte sig på at overvåge strømmen af migranter til Europa. Efter Manchester Arena vil briterne hindre jihadister i at komme til Europa.

Det drejede sig om 70 politifolk, som var fuldt udstyret med alskens elektronik til bl.a. ansigtsgenkendelse og aflytning af smuglernes telefontrafik.

Men 19. juli blev deres kontorer stormet, af Nawasi-brigaden. Den skal formelt holde orden, men har nu indgået et samarbejde med smuglerne.

The Nawasi Brigade gunmen stormed the port complex in Tripoli on July 19. Arriving in armoured vehicles, they threatened police staff with machine-guns, shouting: ‘Get out! Get out! We have taken over!’

More than 70 police officers were forced to leave immediately, and forbidden to take any files or equipment. A senior police officer who witnessed the attack said: ‘We know these men. They work with the people-traffickers and make money from smuggling African migrants on to boats. They call themselves protectors of public morals, but they are nothing but a bunch of gangsters, opportunists.

‘Some of them wore combat gear. Others, the religious ones, wore jalabiyas, the traditional robes. They are powerful in Tripoli and the government is weak and hopeless. We informed Prime Minister Fayez al-Sarraj, but he said he knew nothing, he had been out of the country. In reality he is terrified of the Nawasi Brigade and the other militias.’

At læse om Libyen er at læse om et lovløst samfund. Når der sker overgreb, er der ingen at klage til. Selv britisk politi var magtesløse.

The NCA has protested to the European Union Borders Assistance Mission to Libya (EUBAM).

Briternes opførsel er en demonstration i magtesløshed. En gang ville de europæiske magter have tyet til «kanondiplomati». Man ville have stillet et ultimatum: Alle både, som bevæger sig ud, vil blive sænket. Man ville have vist, at man mente det alvorligt og trafikken ville stoppe. I dag har europæerne ikke vilje til at bruge magt.

ANNONSE

Det anslås, at smuglerne tjener omkring 60 milliarder kroner på trafikken. Det er så mange penge, at de kan dominere alt og alle i Libyen.

Smuglerne var ikke interesserede i at have et britisk kontingent til stede, som kunne overvåge trafikken. Man spørger sig selv, hvordan briterne kunne tro, at noget sådant var muligt?

Salman Abadi, som sprængte sig selv i luften på Manchester Arena, kom fra Libyen. Briterne ville gøre noget ved det, men er ikke villige til at gøre det nødvendige. Den britiske flåde kunne effektivt have standset trafikken, hvis regeringen ville.

Hvorfor vil den ikke? Venter den på en ny terrorhandling?

Efter revolutionen som væltede Gaddafi, gav Overgangsregeringen fast løn til alle, som havde deltaget i militserne. Det bevirkede, at landet nu har 250.000 militskrigere. Der findes tre forskellige regeringer, alt er kaos og smuglerne stortrives. Det er ufatteligt, at Læger uden Grænser og andre NGO’ere kan få sig selv til at sige, at det er forfærdeligt, at migrantbådene sendes tilbage. De er mere optagede af at få migranter til Europa. Mennesker som kommer fra lande, hvor der ikke er krig, men hvor forholdene kan være vanskelige. Hvorvidt Europa har absorbtionskraft til at tage imod så mange, interesserer dem ikke, og medierne lader dem stort set slippe for ubehagelige spørgsmål.

 

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4868798/British-operation-stop-jihadis-scuppered-Libya.html

ANNONSE