Nyt

Sarah Yeong er ansat som teknologi-skribent og er en del af den stab, som skriver lederartiklerne i New York Times (NYT). Sarah Yeong er af asiatisk herkomst. Hun har studeret ved eliteuniversitetet Harvard.

Men Yeong har også en anden side. Når du opnår en fremskudt position i medierne er der altid nogen, der gennempløjer din fortid. Der skulle ikke meget til for at finde ud af, at Yeong havde skrevet en række twitts, hvor hun langer ud efter hvide som trash som fortjener at forsvinde fra jordens overflade. Tweetene var så grove at havde de været skrevet om nogen anden gruppe, ville det have ført til automatisk opsigelse. Faktisk var det en NYT-ansat som i februar blev afsløret for at have skrevet twittermeldinger om homoseksuelle. Vedkommende røg på ud hoved og røv.

Men med Yeong gik det anderledes. NYT skrev i en kommentar, at Yeong selv var blevet mobbet på nettet. Derfor havde hun lavet twittermeldingerne for at vise, hvordan det føles. Kunfå købte denne forklaring, og alle de andre forsøg på at rense hende bekræftede bare at racisme mod hvide er i orden.

ANNONSE

Wikipedia nævnte ikke tweetene i deres biografi om hende. Det blev påpeget af flere.

BBC klarede kunststykket at skrive om Yeong uden at nævne racismen.

Til sidst var det Candace Owens, talskvinde for det konservative Turning Point USA, som kopierede Yeongs tweets og indsatte ordet jøde i stedet for hvide. Det tog ikke lang tid før Twitter suspenderede hendes konto, til trods for at Owens skrev at det var en kopi af Yeong.

Ms. Owens, the communications director for Turning Point USA, tweeted Saturday that “Jewish people are bull—t … like dogs pissing on fire hydrants #cancelJewishpeople Are Jewish people genetically predisposed to burn faster in the sun? The above statements are from @nytimes editor @SarahJeong. I simply swapped out the word ‘white’ for ‘Jewish.’”

Despite her tweet explicitly saying it was a parody of someone else’s tweets, that got her a note from Twitter saying “Your account has been locked … for violating the Twitter Rules. Specifically for violating our rules against hateful conduct.”

Denne holdning bekræfter det mange har fået fornemmelsen af: Twitter, Facebook og Google er censurmaskiner mod alt som smager af ironi, satire som går ud over de politisk korrekte.

Det hører med til historien at Yeongs racistiske tweets ikke er blevet slettet.

Ms. Jeong did not mention in her scores of tweets about white people that they were parodies. But not only are the tweets still up, her account was not suspended over them.

After an outcry among conservatives for the obvious double standard, Twitter restored Ms. Owens account, saying it was an error, but not until after she’d deleted the tweets.

New York Times satte en standard da de gav Quinn Norton sparket i februar, som de nu ikke praktiserer når det gælder racisme mod hvide. Konklusionen er klar og ødelæggende for NYT, skriver en Stephen Miller:

 

Candace Owens mimics N.Y. Times’ Sarah Jeong, gets suspended by Twitter

ANNONSE