Kopierede/fra hoften

Foto: Facebook

 

Britiske myndigheder driver personforfølgelse af Tommy Robinson, skriver forfatteren og journalisten Douglas Murray i en kommentar til arrestationen og fængslingen af den populære engelske aktivist og stunt-reporter hos National Review. Det er betegnende nok en amerikansk publikation som formidler en artikel, som burde have stået i The Spectator eller The Times.

Murray er omtrent den eneste fremtrædende personen i den britiske offentlighed, som tidligere har leveret afbalancerede og skarpsindige forsvar af Robinson, og repræsentanterne for ørigets establishment står ikke akkurat i kø for at gøre det denne gang heller. Det er således befriende når Murray, som befinder sig i toppsegmentet af Europas intellektuelle, igen kommer på banen.

Artiklens forfatter minder først om Robinsons fortid som grundlægger af English Defence League (EDL), en anti-islamisk bevægelse som opstod efter at islamister i Luton havde hånet, skældt ud på og gået i protest mod en parade af hjemvendte britiske Afghanistan-veteraner. EDL manifesterede også raseri over de såkaldte grooming-bander bestående hovedsageligt af muslimske mænd, som har voldtaget tusindvis af engelske småpiger.

ANNONSE

EDL tiltrak hooligans, og blev fra første færd både modarbejdet af myndighederne og stemplet som fascistisk af medier og såkaldt anstændige mennesker. Men de anstændige mennesker viste aldrig nogen indignation, hverken over muslimske voldtægtsbander eller islamister, som udviste had mod Storbritanniens væbnede styrker.

Det tryggeste er med andre ord at afstå fra at rakke ned på de muslimske invasionsstyrker og femtekolonner, for i stedet at håne dem som tager til genmæle mod islamiseringen:

In a foretaste of things to come, very few people made any effort to understand them. And nobody paid any price for (indeed many people benefited from) claiming that the EDL was simply a fascist organization and that anybody who even tried to understand them must be a fascist too. The usual prohibition against sweeping generalizations doesn’t seem to apply if the generalization tilts in that direction.

Robinson indså ikke desto mindre, at organisationen tiltrak tvivlsomme elementer, og forlod den:

I interviewed Tommy Robinson five years ago, after he had left the EDL (having by his own admission failed to keep extremists including actual neo-Nazis away from the movement). As he said then, one of the problems of everyone insisting that a particular movement is campaigning for the Fourth Reich is that the few people who think that sounds like a great idea will show up. Whatever his other faults, there is no evidence that Robinson thinks that way.

Som stunt-reporter har Robinson gjort både modige og tåbelige ting, skriver Murray. Han opsøgte for eksempel et område i Rom hvor en kvindelig italiensk TV-reporter var blevet angrebet af migranter. For den snakkende klasse blev det en kærkommen problemstilling, hvorvidt et sådan sted kunne kaldes et «no go»-område. Robinson er mere interesseret i den jordnære virkelighed, og hans stil er konfronterende:

Robinson took another view and turned up a while later at the same spot with his own camera crew to find that nothing had changed. The area was still dominated by migrants, and a number swiftly demanded that he leave. One of them then got into a tense stand-off with Robinson, and at one point, as Robinson turned his back on him, this man raised his hands over Robinson and said something like “I can kill you.” At which point Robinson promptly turned around and punched the man in the face. As so often it was a gift to his critics.

Snobbede mennesker kan altså ikke fordrage Robinson, men almindelige folk fornemmer at hans hårdhed er noget Europa vil behøve for ikke at blive kørt over af islam. Den unge engelskmand havde da også en halv million følgere på Twitter, inden hans konto blev fjernet.

Murray ser en klar dobbeltstandard:

The social-media site (which merrily allows terrorist groups like Lashkar e-Taiba to keep accounts) decided that Robinson should be suspended for tweeting out a statistic about Muslim rape gangs that itself originated from the Muslim-run Quilliam foundation.

Vesten lægger sig på ryggen for sine fjender som en skøge, sagde Oriana Fallaci ved en given anledning. Twitter bekræfter observationen.

Robinsons rapportering om retssagerne mod de muslimske voldtægtsbander er irriterende for offentligheden, konstaterer Murray:

[M]ost of British society has turned away in a combination of embarrassment, disgust, and uncertainty about how to even talk about this. Anyone who thinks Britain is much further along with dealing with the taboo of “grooming gangs” should remember that only last year the Labour MP for Rotherham, Sarah Champion, had to leave the shadow cabinet because she accurately identified the phenomenon.

Britiske politikere og myndigheder vil altså ikke se Storbritanniens alvorlige problemer i øjnene. Det er således en handling i trods, når Robinson vil skabe størst mulig opmærksomhed om retssagerne mod voldtægtsforbryderne.

Problemet er at Robinson gjorde sig skyldig i regelbrud, da han live-streamede uden for retslokalerne i Leeds, og han vidste at han balancerede på et knivsæg. Det som udløste myndighedernes indgriben, var at han filmede nogle af de tiltalte:

Robinson would not now be in jail if he had not once again accosted defendants in an ongoing trial outside the courthouse. He had been told by a judge last May not to do this and yet he did this again. It isn’t the worst thing in the world (it isn’t child rape, for instance), but it is an offense to which Robinson understandably pleaded guilty.

Murray er dobbelt træt af det hele.

Det er uudholdeligt at Robinson ikke holdt sig på måtten, men snarere gav retsvæsenet endnu en chance til at fange ham.

Ligeså uudholdeligt er det fuldstændigt oplagte faktum, at den britiske stat de sidste årtier har gjort alt hvad den kan for at finde noget på ham.

Men det forkerte Robinson måtte have gjort, er det Murray kalder et sekundært problem. Det primære problem er at britiske myndigheder i årevis lod som om de ikke så det massive seksuelle misbrug som nu omsider bliver strafforfulgt, og ikke ønskede andres opmærksomhed om det heller.

Det som gør Robinson-sagerne til personforfølgelse, er den himmelråbende uretfærdighed som britiske myndigheder håndhæver:

What can be said with absolute certainty is that Tommy Robinson has been treated with greater suspicion and a greater presumption of guilt by the United Kingdom than any Islamic extremist or mass rapist ever has been. That should be — yet is not — a national scandal. If even one mullah or sheikh had been treated with the presumption of guilt that Robinson has received, Amnesty International, Human Rights Watch, and the rest of them would be all over the U.K. authorities. But different standards apply to Robinson.

For establishment og den flerkulturelle ideologi er Robinson et hår i suppen. Nu er de lettet over at han ikke vil få chancen til at rette søgelyset på de flerkulturelle katastrofer i et års tid.

Men katastroferne forsvinder ikke, selv om ingen kan høre Robinson tale om dem. De anstændige mennesker håber de forsvinder af sig selv.

They have a vague hope, of course, which is that at some point soon in the coming generations this will all simmer down and the incoming communities will develop similar views about the status of women as the rest of society. And perhaps we will get there someday. But it is telling that the apparently tolerable roadkill en route includes one young man from Luton — and thousands of raped girls.

For at lave den flerkulturelle omelet er man altså rede til at knuse ganske mange oppositionelle æg.

Et sådant sindelag er totalitært, og systemet det resulterer i, får stadig flere totalitære træk.

Men det system er moralsk bankerot, og det kan blive politisk bankerot hurtigere end man tror. 

   

Bestill Douglas Murrays bog «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria