Kopierede/fra hoften

I går skrev vi at de jihadisterne der havde begået terror i Barcelona og Cambris sidste år i august havde havde haft planer om, at begå terror mod en forboldkamp få dage efter på Camp Nou.

Jihadister planlagde angreb på Barcelonakamp

BT har også historien sent onsdag på nettet den 1. august.

Terrorister planlagde angreb på Barcelona-kamp

BTs journalist Christian Winther Johansen henviser til avisen El Pelperiodico.  Vi henviste til den engelskesprogede version af sportsavisen Marca der også  henviser til  avisen El Pelperiodico. I begge spanske aviser står der terrorcellen består af jihadister.

Cuando está a punto de cumplirse el primer año de los atentados que el 17 de agosto del 2017 sembraron el terror en Barcelona y Cambrils, los investigadores de Mossos d’Esquadra, Guardia Civil y Cuerpo Nacional de Policía han logrado recomponer buena parte de las piezas del puzle de horror que la célula yihadista liderada por el imán Abdelbaki Es Satty y un grupo de jóvenes de Ripoll quería poner en marcha,

El Pelperiodico.- La célula del 17-A quería atentar en el Camp Nou durante el Barça-Betis

The investigators of the Catalan Police, Civil Guard and the National Police have managed to find out that the jihadist cell that bombed Las Ramblas in Barcelona really wanted to do it so at the Camp Nou during the match against Real Betis.Researchers analysed Mohammed Hichamy’s mobile phone and discovered that he had conducted Google searches on Camp Nou information.

Marca – Las Ramblas terrorists wanted to target the Barcelona-Betis game at the Camp Nou

I BTs version er der ikke en eneste henvisning til den islamistiske baggrund eller at de dræbte og anholdte terrorister alle har arabiske navne. Intet overhovedet selvom der dog er link til den spanske avis.

ANNONSE

BT – Terrorister planlagde angreb på Barcelona-kamp

At så omfattende terrorpplaner udover de to gennemførte der havde 17 dræbte ikke vurderes at have en relevans når det kommer til den ideologiske baggrund må siges, at være en bemærkelsesværdig redaktionel vurdering.

ANNONSE