Nyt

Man må vente med at fælde endelig dom, men fra hvad der nu fremkommer, synes det uforståeligt, at el-Bakraoui-brødrene kunne operere som de gjorde. Belgiske politi har ingen kontrol.

Men man skal huske på, at det samme sagde vi, da Kouachi-brødre havde dræbt Charlie Hebdo-redaktionen. De havde været under overvågning, man vidste at de var gået fra kriminalitet til jihad. Alligevel kunne de udføre et angreb.

El-Bahraoui-brødrene var også erfarne kriminelle, og kendt af politiet. Så kan det ikke have været ukendt, at de var jihadister?

Khalid havde en dom på ni år bag sig:

Khalid was wanted on suspicion of terror offences, Belgian media reported, and was previously jailed for nine years after shooting at police during a robbery.

His brother was imprisoned in 2011, a year later, for car-jackings, La Libre reported.

Ikke nettop småkriminelle.

ibrahim.belkraouhi

Ibrahim el-Bakraoui havde en lang kriminell karriere. Han detonerede en af bombene i Zaventem lufthavn tirsdag.

Khalid el-Bakraoui

Khalid el-Bakraoui

Khalid el-Bahraoui skal have detoneret sig på metroen en time efter sin bror. Men hvem detonerede når den anden bombe gik af i lufthavnen? Der er spekulationer om, at der kan have været fire jihadister i aktion på tirsdag, for kun Ibrahim er synlig i billedet fra lufthavnen. Hvem er de to andre?

En tilfældighed betød, at jihadisterne ikke fik med den største bombe. De havde booket en maxi-taxi, men krølle gjorde det sådan at bare en sedan ankom. Således fik de ikke bragt den største “pakke”. Bomben var så stor, at den ikke gik ind i en bil. Så man kan forestille sig, hvad den kunne udrettet i lufthavnen. Midt i al død og ødelæggelse: Mange liv blev muligvis reddet af denne misforståelse.

ANNONSE

Taxachaufføren genkendte de tre passagerer, når fotoet fra lufthavnen blev udsendt tirsdag. Han rapporterede til politiet og husket adressen han hentede dem.

The report said this led police to raid an apartment block in Schaerbeek, where they discovered an explosive device filled with nails, as well as an Islamic State flag and chemicals.

The driver remembered the men had too much luggage to fit into his vehicle and were forced to leave some behind, Belgian news outlet HLN reported. He was also not allowed to assist them in unloading luggage upon arrival at the airport.

The Guardian skriver, at det for nylig fremkom, at Bakraoui-brødrene havde forbindelser med Paris-terroren. Hvad er “for nylig”? Politiet var uvidende om, at de havde været jihadister? Kunne det være, at de har forsøgt at holde det skjult?

The brothers, Belgian nationals from Brussels with long criminal records, were well known to police. More recently, it emerged that they had clear links to the bloody series of Paris attacks last November that killed 130 people.

Nu viser det sig, at brødrene har lejet mindst to huse til Paris-jihadisterne.

One of the el-Bakraoui brothers rented a flat in the Forest area of south-west Brussels that was raided by police last Tuesday, leading three days later to the capture of Salah Abdeslam, the only known survivor among the 10 Islamist gunmen and suicide bombers who attacked the Bataclan concert hall, Stade de France and a string of cafes and restaurants in Paris last November.

Heavy weapons, an Islamic State flag and Abdeslam’s fingerprints were found in that Forest raid, during which another suspected member of the Paris attacks cell, Mohamed Belkaïd, was shot by a police sniper.

Man ruller med øjnene, når man læser, hvor mange funktioner brødrene har fyldt:

An el-Bakraoui brother is also known to have rented a hideout in Charleroi in Belgium where two of the Paris attackers, ringleader Abdelhamid Abaaoud and Bilal Hadfi, one of the Stade de France suicide bombers, met before heading to the French capital.

One of the el-Bakraoui brothers is also believed to have provided ammunition and weapons for the Paris attacks in which gunmen opened fire on bars and at a rock concert at the Bataclan, RTBF reported.

Politiet leder stadig efter Najim Lahraoui, hvis DNA er fundet i tre af skjulestederne. Han kan have været en af bombemændene bag Paris-terroren.

De ti bag Paris-terroren:

paris.13.

 

ANNONSE